Kiszállítani vagy nem kiszállítani – ez itt a kérdés

2020.11.11. 07:00

Nehéz helyzetbe kerültek az éttermek Veszprém megyében is

A koronavírus-járvány súlyosbodása miatt életbe léptetett rendkívüli szigorítások következtében a szerdai naptól kezdve minden étterem zárva tart. Mivel a házhoz szállítás megengedett, több vendéglátóipar egység vezetője is ebben látja a működés és működtetés egyetlen lehetőségét.

Varga Richárd, veol.hu

Fotó: Horváth László/veol.hu

Szakál Bálint, a Gusto 13 Bistro & Delicate üzletvezetője lapunknak elmondta, hogy sajnálatos módon nem tudnak mit tenni, szerdán a teljes csapattal leülnek beszélgetni egy kicsit, aztán elpakolnak és bezárják az éttermet. A kényszerszünet alatt néhány kisebb felújítást is elvégeznek, és közben várják, hogy végre jóra forduljanak a dolgok.

Fotó: Horváth László/veol.hu

- A kiszállítás ötletét még nem vetettük el teljesen, mint ahogy azt sem, hogy elvitelre adjunk ételt, de erre azért nagyon kicsi az esély, mert a mi profilunk és ételeink, és egyáltalán az a felfogás, amiben mi gondolkodunk, nem igazán összeegyeztethető a kiszállítással. Még a pizzáink házhoz szállítását sem tartanám túlságosan jó ötletnek, hiszen a dobozban eltöltött tizenöt perc után már nem tudja ugyanazt az élményt nyújtani a pizza, mint ami számunkra fontos lenne – osztotta meg velünk gondolatait az üzletvezető.

Fotó: Horváth László/veol.hu

Hozzátette, hogy természetesen átrágta magát ezen a lehetőségen is, és arra jutott, hogy ha minden étterem elkezd kiszállítani, az nem lesz igazán szerencsés, hiszen mindeközben a piac mérete lényegében nem változik.

- A torta ugyanakkora, csak több szeletre vágjuk – magyarázta Szakál Bálint.

Végezetül elmondta, hogy reméli, csak harminc napig tart majd ez a helyzet, de ha reálisan végiggondolja, erre sajnos kevés az esélyt lát.

Fotó: Horváth László/veol.hu

- Mindenesetre az biztos, hogy megtartunk mindenkit, és fizetjük a béreket is. Egyrészről azért, mert hisszük, hogy van jövő, másrészről pedig azért, mert nagyon jó csapatunk van, akiket nem szeretnénk elengedni, hiszen ez nagy erő lehet az újrakezdésnél.

A balatonfűzfői Fűzfa Vendéglő vezetője, Győrffy Szabolcs kérdésünkre elmondta, hogy ők a szerencsésebbek közé tartoznak, mivel a Fűzfa Vendéglő már eddig is foglalkozott kiszállítással, így nem az alapoktól kell felépíteniük egy teljesen új dolgot.

A Fűzfa Vendéglő már eddig is foglalkozott kiszállítással

- Természetesen az már most kijelenthető, hogy lényegesen kevesebb lesz a forgalom és a bevétel, mint a tavalyi év azonos időszakában, de a nyár szerencsére nagyon erős volt, és ez segíthet a túlélésben – summázta a helyzetet az étterem vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában