Példaértékű felajánlás

2020.11.26. 07:00

Ózongenerátort kapott a nagyvázsonyi mentőállomás

Ózongenerátort adományoztak a mencshelyiek a nagyvázsonyi mentőállomás kollektívájának. Egy nap alatt sikerült összegyűjteniük a szükséges pénzt a járványhelyzetben különösen hasznos felajánlásra, az eszközt már át is adták a mentőknek.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Henn László, Mencshely alpolgármestere több évtizednyi munka után a nagyvázsonyi mentőállomásról vonult nyugdíjba. Azóta is figyelemmel kíséri a mentők munkáját és olvasta, hogy a veszprémi kollégák öt fertőtlenítőberendezést kaptak. Megtudta azt is, hogy egykori munkahelyén még nincs ilyen készülék, ezért telefont ragadott és szervezkedni kezdett a településén. Mindenki pozitívan állt az ötlete mellé, így pár nap alatt sikerült beszerezniük az ózongenerátort.

– Megkerestük a községben a vállalkozókat, illetve az önkormányzat és Mencshely Településfejlesztési Közalapítványa is támogatta a kezdeményezést, így egy napon belül összejött az összeg erre a készülékre, mellyel a mentőautót tudják majd fertőtleníteni – tájékoztatott Szabó Zoltán László polgármester.

– Nagy hasznára lesz a fiúknak ez a készülék, mert elpusztítja a vírusokat, a baktériumokat – fűzte hozzá Henn László, aki a polgármesterrel együtt, személyesen vitte el az adományt a nagyvázsonyi mentőállomásra.

Szabó Zoltán László, Polgár Norbert gépkocsivezető és Henn László az ózongenerátor átadásakor Fotó: Molnár Sándor/Napló

Barabás Zoltán, a mentőállomás-vezetője elmondta, a berendezés megkönnyíti a munkájukat. Hozzátette, a mentesítő zónákban maximalizálva van az ózongenerátorok száma, de így, hogy kaptak egy készüléket, nem kell sorban állniuk a fertőtlenítés miatt, ha gyanús vagy fertőzött beteget szállítanak. A saját ózongenerátorukkal elvégezhetik a fertőtlenítést, illetve ha a nagyvázsonyi mentőállomáson van rá szükség, egyből kéznél lesz a készülék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában