segítenek

2020.12.07. 14:00

Élelmiszert osztanak a balatonfüredi kézilabdázók

Segítenek a karácsony előtti élelmiszer adományok kiosztásában a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia (BFKA) füredi játékosai.

Kovács Erika

A beteg és idősek embereknek házhoz viszik az élelmiszert a balatonfüredi kézilabdázók Fotó: Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia

- Egy percig sem volt kérdés, hogy csatlakozunk az élelmiszer kiosztásához, mert nagyon fontosnak tartjuk a jótékonykodást, és szívesen állunk nemes ügyek mellé. Igyekszünk részt venni ebben minden héten, természetesen az óvintézkedéseket betartva, fogalmazott Kis Ákos, a BFKA szakmai igazgatója.

Az ételkihordáshoz sok önkéntes és szervezet is csatlakozott, például a Balatonfüredi Yacht Club rendszeresen felajánlja a kisbuszát a szállításhoz.

A beteg és idősek embereknek házhoz viszik az élelmiszert a balatonfüredi kézilabdázók
Fotó: Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia

A balatonfüredi Nagycsaládosok Szivárvány Egyesülete hetente többször is oszt élelmiszert a nehéz helyzetben lévő, helybeli családoknak a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével. Utóbbi eljuttatja a termelőknél, kereskedőknél összegyűjtött felesleges, de még fogyasztható élelmiszereket a rászorulókhoz. A nehéz helyzetben lévők közül sokan vannak idős és beteg emberek, ezért nekik különösen fontos, hogy biztonságos körülmények között jussanak ennivalóhoz, és kerüljék a zsúfolt üzleteket. Ebben segítenek nekik a füredi kézilabdázók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában