átadó

2020.12.01. 16:01

Elkészült a honvédség logisztikai központja

Átadták a Magyar Honvédség új logisztikai központját az egykori katonai szentkirályszabadjai repülőtér szomszédságában Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka és Juhász Roland, a Miniszterelnöki Kormányiroda állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkára jelenlétében.

Balogh Ákos

20201201 Szentkirályszabadja, Átadták a Magyar Honvédség új logisztikai központját az egykori katonai repülőtér szomszédságában. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos

Az átadóról olvasónk számolt be, miután kedden reggel forgalomirányító katonai rendészeket, majd nagyobb katonai delegációt látott megjelenni a logisztikai központnál. Az átadás tényéről a Honvédelmi Minisztérium közösségi oldalán számolt be.

A logisztikai központ építése kicsivel több, mint egy évig tartott, a létesítmény átadását, a sajtó mellőzésével pedig a katonai logisztikusok napjára időzítették, ami meglehetősen kedves gesztus, hiszen a most megépült központban húszezer négyzetméteren, modern, 21. századi körülmények között végezhetik munkájukat a szakemberek. A Magyar Honvédség 23 ezer raklapnyi és 18 ezer tonnányi hadfelszerelési anyagát kell majd, egy modern raktárirányító rendszer segítségével kezelniük, tárolniuk és természetesen a felhasználó alakulatokig eljuttatniuk az itt dolgozó katonáknak. Ez Magyarországon az első olyan új katonai logisztikai központ, mely a honvédelmi és haderőfejlesztési program részeként, zöldmezős beruházásként épült meg, több mint tízmilliárd forintból.

Az új raktár egyébként újabb munkalehetőségeket is teremtett, hiszen hónapok óta megtalálhatóak a honvédség, raktárosi és logisztikusi álláshirdetései a különböző hirdetőfelületeken.

Információink szerint a logisztikai központ egyelőre még várja a honvédség anyagainak beérkezését, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen raktárak készlete kerül ide, tárolnak-e majd esetlegesen veszélyes- és robbanóanyagokat vagy például lőszereket a Veszprém közeli komplexumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában