Virágosítás és útjavítás

2020.12.16. 07:00

Felkészült a zordabb időjárásra a pápai Városgondnokság

Többek között növénytelepítést, lombgyűjtést végeznek jelenleg a Városgondnokság munkatársai, emellett már előkészítették a gépeket a téli üzemmódra.

Polgár Bettina

Feladatot ad a lehullott lomb gyűjtése, amihez lombszívót is használnak

Forrás: Városgondnokság

Bakó István, a pápai Városgondnokság vezetője elmondta, ősszel kiszedték az egynyári növényeket, és tízezer árvácskát ültettek el a város frekventált pontjain, mint a Fő tér vagy a Március 15. tér, illetve az emlékművek környékére.

Elindultak a favágások, fanyesések is. Az élő fák kivágása kizárólag az önkormányzat határozata alapján történik, emellett a Városgondnoksággal párhuzamosan az E.ON alvállalkozó bevonásával végeztet fanyeséseket a vezetékek környezetében. Ebben az időszakban feladatot ad még a lombseprés, lombgyűjtés is. A lehullott lombot egyrészt kupacokba, majd kistraktor platójára vagy konténerbe gyűjtik, illetve lombszívót is használnak. Utóbbival dolgoztak a Fáy-lakótelepen, az Esterházy úton és a Kis tér környékén.

Faültetést is végez a Városgondnokság, ezek a feladatok elsősorban a két nagy beruházáshoz kapcsolódnak: több mint száz fát ültettek el a Schwenczel réten, illetve az épülő atlétikai centrum környékén is telepítettek növényeket. Az említett területen füvesítést is végeznek, cserjéket ültetnek, valamint játszóteret építenek.

Megtudtuk, szabad kapacitásuk függvényében egy kis park kialakításán dolgoznak a Fenyves utcában, mely az idén ötvenéves Patent Security finanszírozásával történik. – A faültetésekkel végeztünk, padok, kukák, cserjék elhelyezése van hátra – tette hozzá Bakó István.

Feladatot ad a lehullott lomb gyűjtése, amihez lombszívót is használnak
Fotó: Városgondnokság

Mint mondta, ezzel párhuzamosan rendezik a virág­ágyásokat a Gróf út elején, valamint a Külső-Veszprémi úton. – Emellett folyamatos az illegálisan lerakott és a konténerek mellé kihelyezett hulladék gyűjtése, elszállítása. Ez mindennapos feladat – jegyezte meg a Városgondnokság vezetője.

Kiemelte, november végéig bezárólag tízmillió forint keret­összegben végeztek kátyúzást a város több pontján, és ehhez kapcsolódóan egy járdaszakasz is megújult a Kisfaludy utcában, ahol a fák gyökerei felnyomták az aszfaltot. Emellett a murvás utak javítása is folyamatos.

Bakó István rámutatott, a téli időszakban egyszer már kint voltak sózni, amikor kisebb lefagyás fordult elő a város több pontján. A zordabb időjárást felkészülten várják: a gépeket rendbe tették, a sószórókat beüzemelték, a tolólapokat készenlétbe helyezték, és szükség esetén só is bőségesen rendelkezésre áll.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában