későn tájékoztatták a közlekedőket?

2020.12.06. 20:00

Háborognak a lakók a Hunyadi utca forgalmi rendjének megváltoztatása miatt (videó)

Egyirányúsította Veszprémben a Hunyadi utca egy szakaszát decembertől az önkormányzat, az Egry városrészben élők közül sokan nehezményezik a változtatást.

Marton Attila

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A behajtani tilos táblák december elsején kerültek ki a Hunyadi utca Dugovics Titusz és Gátfő utcai kereszteződéseibe, az autósok ezentúl csak a Füredi utca felől hajthatnak be erre a szakaszra. A városrészben élők és arra közlekedők közül sokan használták egyfajta menekülőútként ezt a szakaszt, kikerülve a környékbeli lámpás kereszteződéseket. A változtatás sokakat érint, és szerkesztőségünkhöz is több panasz eljutott a forgalmirend-változtatás miatt.

A behajtani tilos táblák december elsején kerültek ki, a forgalmirend-változtatást sokan nem veszik figyelembe Fotó: Balogh Ákos/Napló

A döntés kapcsán a Városüzemeltetési Irodától azt a választ kaptuk, az eddig megszokott forgalmi renden lakossági kérésre, a Hunyadi utca átmenő forgalmának csökkentése, és az ismétlődő balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében változtattak. Kérdésünkre, hogy a változtatás végleges-e, azt írták „kísérleti jellegű”: figyelemmel kísérik a forgalom lefolyásának módosulását, és amennyiben beváltja a hozzá fűzött reményeket a döntés, akkor ez marad a forgalmi rend.

Egy olvasónk, aki jól ismeri a környező utcák közlekedését, és gyakran megfordul a Hunyadi utcában, azt nehezményezte, hogy nem tájékoztatta az önkormányzat időben a közlekedőket a forgalmirend-változásról. – Sokan megszokásból közlekednek, és még napokkal a behajtani tilos táblák kihelyezése után is a Dugovics utca felől kanyarodtak a Hunyadi utcára, balesetveszélyes helyzeteket előidézve – dohogott olvasónk. Munkatársunk pénteken a helyszínen szintén ezt tapasztalta, több autós is szabálytalanul, a Dugovics utca felől hajtott be a Hunyadi utcába.

Egy másik, környéken lakó olvasónknak szintén határozott véleménye van a forgalmirend-változásról. – Ez egy átgondolatlan és hibás döntés, ami ezreknek okoz bosszúságot – szögezte le. A döntés nyolc-tíz ingatlantulajdonosnak jár csak előnnyel, miközben az Egry városrészben élők mellett azokat is sújtja, akik a város más részeiből viszik gyermeküket autóval az Egry Úti Óvodába vagy a Botev iskolába, fogalmazott olvasónk, aki azt is nehezményezte, előzetes tájékoztatás és figyelemfelhívás nélkül, egyik napról a másikra változott meg a forgalmi rend.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Hozzátette, aki ki akarta kerülni a lámpás kereszteződéseket, a Hunyadi utcának rövidített. Erre most már nincs lehetőség, ezek az autósok kénytelenek a Dugovics utca végén található lámpás kereszteződésen kijutni a Stadion utcára és onnan a Füredi útra, vagyis két plusz lámpás kereszteződésen kell áthajtaniuk. A változtatás miatt szerinte nagyságrendekkel megnövekszik a Dugovics–Stadion utcai kereszteződés forgalma: mivel az Egyetem utca felől telezöldes lámpa működik, ez azzal jár, hogy az Egyetem utca felől is kocsisorok alakulnak ki, vélekedett olvasónk, aki azt is megjegyezte, hogy a Kisfaludy és a Stadion utcák forgalma is jelentősen megemelkedik a változtatás miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában