kiemelten kezelik a környezetet

2020.12.10. 16:00

Hársfát ültettek a Lóczy gimnázium udvarán

Duna Katalin igazgató és Gáspár Ákos, a választókörzet önkormányzati képviselője hársfát ültetett el a Lóczy Lajos Gimnázium udvarán a közelmúltban, a város környezetet érintő programja keretében.

Kovács Erika

Forrás: balatonfured.hu/Martinovics Tibor

Az ültetéskor egyebek mellett elhangzott, az önkormányzat sokat tesz azért, hogy Balatonfüred környezettudatos és fenntartható város maradjon a későbbiekben is. Idén mintegy 400 fát ültettek el a város közterületein, illetve az intézmények kertjeiben, és ezúttal ez történt a felújított Lóczy Lajos Gimnáziumnál. Nemcsak az intézmény, hanem a környezete, így az udvara és a kertje is teljesen megújult. Itt korábban a diákokkal együtt ültettek fát, de a járványhelyzet miatt erre most nem volt lehetőség. Így Duna Katalin igazgató és Gáspár Ákos képviselő jóvoltából szépült tovább az intézmény udvara.

– Azt gondolom, hogy a jövő nemzedéke számára is fontos, hogy a környezetünket védelmezzük, ápoljuk, és ebben nagy szerepet kap a faültetés. Vallom, hogy ha a fiatalok példát látnak a környezetünk védelmére és ápolására, akkor felnőttként ők is így tesznek, és ezt népszerűsítik az utánuk érkező generáció körében is – fogalmazott a képviselő.

Fotó: balatonfured.hu/Martinovics Tibor

Balatonfüreden kiemelten kezelik a környezetet is, így a parkokat, zöldterületeket, a minél több fa elültetését. Ennek szellemében élnek a helybeliek, akik arra törekednek, minél több növény, illetve fa díszítse a települést.

A helybeli Lions Club képviselői hagyományteremtő céllal ültettek fát a Kovászna parkban nemrég. Kezdeményezésüket a hagyományőrzők folytatták, akiktől a képzeletbeli stafétát a Nők a Balatonért Egyesület képviselői vették át, így ők is ültetnek fát Balatonfüreden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában