Országos diáksikerek

2020.12.27. 20:00

Kiválóan teljesítettek a Hriszto Botev iskola tanulói

A Hriszto Botev Általános Iskolában a pedagógusok nagyon fontosnak tartják a tehetséggondozást. Mind szaktárgyi, mind művészeti vonalon évek óta magas szintű felkészítést végeznek a kollégák, mondta Molnárné Staub Ildikó intézményvezető.

NA

A 8. A osztályosok csapata országos nyolcadik helyezést ért el

Az igazgató úgy fogalmazott, munkájuk eredményét jól mutatják a kiemelkedő verseny- és felvételi eredmények is. A jelenlegi pandémiás időszakban is megkeresték azokat a lehetőségeket, ahol tanítványaik visszajelzést kaphatnak felkészültségükről. Az idei tanévben az iskola tanulói kiválóan teljesítettek a Bolyai országos csapatversenyeken, melyeket online formában rendeztek meg.

A matematika-csapatverseny megyei fordulóján a Botev-iskola kilenc csapata került be a legjobb tíz közé. Közülük is kiemelkedett a 7. D osztály csapata, mely megnyerte a megyei fordulót, és bejutott a Kárpát-medencei döntőbe, ahol országos hetedik helyezést ért el. A csapat tagjai: Kertész Péter, Cseke Dénes, Pfeifer Dániel, Bartalus Olivér, felkészítő tanár Décsy Dóra.

A 7. D osztály csapata: Kertész Péter, Cseke Dénes, Pfeifer Dániel, Bartalus Olivér és felkészítő tanáruk, Décsy Dóra
Fotók: Botev iskola

Az anyanyelvi csapatversenyen szintén kimagasló eredmények születtek. A megyei fordulóban az iskola hét csapata jutott be a legjobb tíz közé, közülük kettő mehetett tovább az országos döntőbe. Itt a 8. A osztályosok csapata országos nyolcadik helyezést ért el. Tagjai: Vörös András, Kiliti Eszter, Fehér Vanessza Dzsenifer, Varga Dorottya Lili. Felkészítő tanáruk Vaczula Márta volt.

A 8. A osztályosok csapata országos nyolcadik helyezést ért el

A 3. C osztály csapata a megyei első hely után az országos döntőben is megszerezte az első helyezést. A csapat tagjai: Budai Johanna, Mátyás András, Mátyás Zsolt, Muraközi Bogi. Felkészítő tanáruk Schmidmajerné Róka Krisztina. A német nemzetiségi művészeti versenyeken is jól szerepeltek a tanulók. Ezek közül kiemelkedik a Neue Zeitung Hogyan ápolod a sváb hagyományokat? című rajz- és fotópályázata, ahol az iskola fotós pályázatokkal vett részt, és az újság Schofhauser Zora (5. C) képét és sorait jelentette meg. Mint Molnárné Staub Ildikó mondta, büszkék iskolájuk tanulóira és a felkészítő tanárokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában