Terület és Településfejlesztési Operatív Program

2020.12.11. 11:00

Mederbe terelték a csapadékvizet Balatonedericsen

A településen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 75 millió forintos támogatással készült el mostanra a temető, a tájház és sportpálya környékén a csapadékvíz elvezető rendszer több szikkasztóval együtt.

Tóth B. Zsuzsa

A nemzeti színű szalagot az avatáson Fenyvesi Zoltán és Papp János vágta át az egyik szikkasztó mellett

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az átadási ünnepségen Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósult fejlesztés az előző uniós ciklusban indult.

– Örülök, hogy még az új ciklus indítása előtt sikerül befejezni. A megyében 46 milliárd forint állt rendelkezésre a TOP pályázatokra, ezek különböző formákban juthattak el a településekre. Az egyik ilyen volt a csapadékvíz elvezető rendszerek kiépítése, felújítása ott, ahol ez gondot okozott. Örülök hogy sikerült megvalósítani itt, miközben más településeken előfordul, hogy visszaadják a pályázati forrásokat – mondta a képviselő és méltatta a település vezetését, amely még önerőt is biztosított a cél érdekében, példát mutatva ezzel másoknak.

A nemzeti színű szalagot az avatáson Fenyvesi Zoltán és Papp János vágta át az egyik szikkasztó mellett Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Papp János polgármester elmondta, hogy a nagyobb esők során eddig megteltek a falu csapadékvíz elvezető árkai, a felújításnak, bővítésnek köszönhetően azonban mostantól már nem jut le a faluba a csapadékvíz.

- Két éve állt a projekt, nagy öröm a lakosság számára is, hogy sikerült végre befejezni. Reményeink szerint a beruházás második üteme is kap támogatást, indokolt lenne, hiszen az a mostanra elkészült rendszer hatékonyságát is növelné – mondta a polgármester és elismeréssel szólt a műszaki ellenőr és a projekt menedzser cég munkájáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában