Európa Kulturális Fővárosa 2023

2020.12.05. 07:00

Megújulhat az egykori gyerekkórház, javulhat a parkolási helyzet Veszprémben

Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programban újulhat meg és kaphat funkciót az egykori gyermekkórház, derült ki Porga Gyula polgármester lakossági kérdésekre adott válaszaiból.

Marton Attila

20201021 Veszprém Belváros. Hangulatképek egy fejlesztésekről szóló cikkhez. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

A járványhelyzeti előírások miatt nem lehetett megtartani a novemberi városi közmeg- hallgatást, a veszprémieket foglalkoztató témákkal kapcsolatos kérdéseket írásban várta Porga Gyula polgármester, aki minden kérdésfeltevőnek válaszol egyénileg, de a leggyakrabban felmerülő felvetésekre közösségi oldalán is reagált.

A lakótelepeken jellemző parkolási problémákkal kapcsolatban a városvezető közölte, az elmúlt négy évben négyezerrel nőtt a gépjárművek száma Veszprémben. Kiemelte: az önkormányzat keresi a megoldást, jelenleg a készítés utolsó fázisában van a város parkolási koncepciója.

Porga Gyula reményei szerint az új tervezet megfelelő gyakorlati megoldásokat hoz a parkolóhiány különböző formáira.

Többen érdeklődtek a régóta üresen álló, és egyre rosszabb állapotban lévő gyermekkórház hasznosításáról. – Az épület felújítási tervei elkészültek. Tervünk, hogy a 2023-as programsorozat kiemelt fejlesztéseként új funkciókkal töltsük meg a teret. Koncepciónk egy olyan intézmény kialakítása, ahová tánccal és más mozgáskultúrával foglalkozó együttesek, csoportok is beköltözhetnek. A cél, hogy az eddig helyszűke miatt más városokba kényszerülő művészeti csoportok és kulturális egyesületek koncentráltan jelenjenek meg az épületben – fogalmazott Porga Gyula. A közösségi közlekedés kapcsán közölte, a szolgáltatás színvonalának további emeléséhez új autóbuszokat szeretnének forgalomba állítani, azonban egy teljes flotta beszerzésére nincs önálló forrása a városnak, ezért az állam új buszstratégiai koncepciójával összhangban új dízel és elektromos buszokat kívánnak beszerezni.

A régi bútorgyár épületével kapcsolatos kérdésre azt válaszolta a városvezető, hogy folyamatban vannak a tárgyalások a tulajdonossal, de az önkormányzat feltett szándéka megszerezni a területet, amihez külső forrás bevonása is szükséges. A városvezető reményei szerint rövidesen jó hírekkel szolgálhat az önkormányzat a terület hasznosításáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában