társadalmi felelősségvállalás

2020.12.01. 20:00

Ruhákat gyűjtöttek a füredi szállodában

Mindig elkötelezett volt a segítségnyújtás mellett Forsthoffer Ágnessel az élen a balatonfüredi Hotel Margaréta. Most jó állapotú ruhákat gyűjtöttek a rászorulóknak, csatlakozva a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) HotelHero nevű országos kezdeményezéséhez.

Kovács Erika

20201127 Balatonfüred Hotel margaréta. Forsthoffer Ágnes szállodavezető mutatja az adományoásra szánt ruhadarabokat. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

- Azonnal csatlakoztunk az MSZÉSZ felhívásához, amely azok mellé állt, akiknek a legnagyobb szükségük van a segítő kézre – érvelt Forsthoffer Ágnes.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A balatonfüredi szálloda ügyvezetője hozzátette, a szövetség kiemelten kezeli a társadalmi felelősségvállalást, különös tekintettel az idei járványhelyzetre, és emiatt együttműködést hozott létre HotelHero néven. Ezzel is mutatják, hogy nagyon nehéz helyzetben is össze tudnak fogni.

Ágnes úgy fogalmazott, mindez azzal a céllal történt, hogy mozgósítsák a szállodaiparban levő pozitív, illetve segítő energiákat egy nemes ügy érdekében. Ennek keretében most a Magyar Vöröskereszt számára őszre és télre való, jó állapotú ruhákat gyűjtöttek össze. A Margaréta Hotel azt is vállalta, hogy náluk lehet elhelyezni a ruhaneműket, amellett, hogy azokat ők is gyűjtötték. Azt kérték, hogy külön zsákokba elhelyezve, jó állapotban levő női, férfi-, illetve fiúknak és lányoknak való ruhát vigyenek hozzájuk az emberek. A holmikat aztán a Magyar Vöröskereszt munkatársai juttatják el a rászoruló felnőttekhez és gyermekekhez, egyebek mellett a különféle ruhaosztásokon, a családok átmeneti otthonaiba, valamint a hajléktalanszállókra.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A HotelHero tagjai, amelyhez több neves budapesti szálloda is tartozik, támogatják egyebek mellett a gyermekotthonokat, az orvosokat és ápolókat. Emellett a szállodai dolgozók részt vettek a koronavírus-tájékoztató anyagok és a védőfelszerelést tartalmazó csomagok kiosztásában is. Az önkormányzatok segítő programjában a rászoruló családoknak egyebek mellett élelmiszercsomagokat állítottak össze és szállítottak ki.

Forsthoffer Ágnes ügyvezetőről szeptemberben írtunk, amikor egy nehéz helyzetben lévő anyát, lányát és unokáit vendégelte meg a szállodában. A család először járt a Balatonnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában