Vállalkozói adomány

2020.12.18. 16:00

Tíz veszprémi rászoruló kapott karácsonyra ingyen szemüveget

A családsegítő is közreműködött a jótékonykodásban.

Rimányi Zita

20201218 Veszprém Szemeszter Optika. Adományszemüvegek átadása Porga Gyula polgármestrerrel. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

- Már negyedszer ajándékozunk karácsony előtt rászorulóknak szemüveget. A családsegítőt kértük meg arra, hogy szakembereik kiválasszák azokat, akiknek a legnagyobb szükségük lehet rá, mert adomány nélkül látásélességüket nem biztos, hogy biztosítani tudnák maguknak. Tíz éves üzletünk, most ezzel is ünnepeljük évfordulónkat, támogatjuk a helyieket – mondta el Naményi Miklós, a Szemeszter Optika tulajdonosa.

Nagy segítséget jelent a rászorulóknak az adomány Fotó: Pesthy Márton/Napló

Porga Gyula polgármester megköszönte a felajánlást és arról is beszélt a szép hagyomány kapcsán az átadáskor, hogy fontos felhívni a figyelmet az ilyen vállalkozói gondolkodásra. Azokra a cégvezetőkre, akik nemcsak színvonalas szolgáltatásra és üzleti sikerre törekednek, hanem közösségépítéssel is foglalkoznak, mások támogatására is szánnak energiát. Hasznos együttműködés eredményének tartja, hogy önkormányzati intézmény közreműködésével keresték meg azokat az optikai szaküzlet dolgozói, akiknek leginkább segíteni tudtak a látásvizsgálattal, a szemüvegkészítéssel.

Porga Gyula polgármester, Naményi Miklós üzlettulajdonos és Horváthné Kecskés Diána, a családsegítő vezetője adta át az ajándékszemüvegeket Fotó: Pesthy Márton/Napló

Horváthné Kecskés Diána, a családsegítő vezetője elmondta, hogy az átadott adományok értékes karácsonyi ajándékot jelentenek azoknak, akik kapták. Szavai szerint köztük akadnak olyanok, akiknek a munkájukhoz, azaz családjuk eltartása miatt van szükségük a szemüvegre, és gyerekek is, akik így tudnak megfelelően tanulni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában