külső szakértővel is megvizsgáltatták

2020.12.16. 20:00

Több veszprémi belvárosközeli utcában is megváltozik a forgalmi rend

Több belvárosközeli utcát is egyirányúvá alakítanak december 21-től, tájékoztatott a városüzemeltetési iroda.

Marton Attila

A Rózsa utcában is megváltozik az eddig megszokott forgalmi rend december 21-től: a körforgalomtól az Ady Endre utca felé egyirányúsítják

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A forgalmirend-változtatást az önkormányzat a belvárosi lakóutcák közlekedésének megnehezülésével indokolta. Közölték, több lakossági fórumon és konzultáción sürgettek változást az ott lakók, és ezzel összhangban vezetnek be változtatásokat december 21-től.

A december 21-től életbe lépő forgalmirend-változtatásokat pirossal jelöli a térkép, a jelenleg is érvényes egyirányúsítások kékkel láthatók Fotó: Illusztráció

A változtatások részeként egyirányú lesz a Balaton utca a Bartók és az Ady utca között az utóbbi irányába. A Bartók Béla utcát a Balaton utca felé, míg a Szilfa utcát a Viola utca irányába egyirányúsítják. A Tu­lipán utcába csak a Levendula utca felől lehet behajtani, míg a Móra Ferenc utcát a Viola utca irányába egyirányúsítják. A Mik­száth Kálmán utca szintén végig egyirányú lesz a Levendula utca felé, míg a Levendula utca egyirányú lesz az Ady utca felé. A Liszt Ferenc utcába csak a Gyöngyvirág utca felől lehet behajtani. A Kodály Zoltán utca egyirányú lesz az Ady utca felől a Látóhegy utca irányába (a Látóhegy és Gyöngy­virág utca közötti szakasza már most is egyirányú). A Rózsa utcának az Ady Endre utca és a Rózsa iskolánál lévő körforgalom közötti szakasza lesz egyirányú az Ady utca felé.

A városüzemeltetési iroda közölte, az egyirányúsításokat az indokolja, hogy jelentősen megnövekedett a gépjárművek száma a megyeszékhelyen az utóbbi években. A helyzetet a Balaton Pláza parkolójának nyári fizetőssé válása tetézte, ugyanis a korábban napközben ott parkoló autósok a Budapest út közelében lévő utcákban próbálnak megállni. Az elmúlt évben Brányi Mária alpolgármesternek, a városrész önkormányzati képviselőjének kérésére három lakossági fórumot és konzultációt is tartottak, a közlekedési helyzetet külső szakértővel is megvizsgáltatták.

A Rózsa utcában is megváltozik az eddig megszokott forgalmi rend december 21-től: a körforgalomtól az Ady Endre utca felé egyirányúsítják Fotó: Balogh Ákos/Napló

Több lehetőség is felvetődött, köztük az egyirányúsítás, a fizetőparkoló-övezet kialakítása, valamint forgalomcsillapítási megoldások és ezek kombinációi, közölte a városüzemeltetési iroda. Első lépésként tehát a fenti utcákban egyirányú lesz a forgalmi rend, a mostani változtatást fél év múlva vizsgálja felül az önkormányzat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában