Az időseket is támogatják

2021.02.10. 07:00

Eredményesek a polgárőrök, csökkent a bűnesetek száma Felsőörsön

Idén szeptember közepén lesz tizenhat esztendeje, hogy hivatalosan, törvényszéki bejegyzés szerint, a helyi lakosok kezdeményezésére létrejött a polgárőrség. Esső István 2006 november közepe óta vezeti a civil szervezetet.

Szendi Péter

Esső István 2006 novembere óta vezeti a civil szervezetet. Nagyon büszke a polgárőrökre, akik szabadidejüket feláldozva tesznek a közösségért

Fotó: Szendi Péter

– Az akkori tagok választottak meg, amit örömmel elfogadtam. Nem egyszerű 15-20 polgárőrt irányítani, de szerencsére az évek alatt ebbe belerázódtunk. Igyekszem törekedni arra, hogy a családomat ne érje hátrány – kezdi Esső István, miközben leparkol a polgárőrség autójával. Mint mondja, nagyon büszke a polgárőrökre, akik szabad idejüket feláldozva tesznek a közösségért. Sokat járőröznek gyalog, kerékpárral, segédmotor-kerékpárral, autóval, és olykor a rendőrökkel is, akikkel nagyon jó viszonyt ápolnak már évek óta. Az elmúlt évek során több rendezvényen is biztosították a helyszínt.

Esső István szerint ugyan a ruháik régiek, de még jó állapotúak. Pályáztak annak idején gépjárműre, egy Skoda Jeti 2.0 TDI-re, amit 2014 október közepén megkaptak. Ez nagyban megkönnyítette a járőröző munkájukat, hiszen a gépkocsival olyan helyszínekre is el tudnak jutni, amelyeket gyalogosan majdhogynem képtelenség megközelíteni.

A polgárőrség felszereltségét jól mutatja, hogy vannak kerékpárjaik, illetve két segédmotor-kerékpár is.

Esső István 2006 novembere óta vezeti a civil szervezetet. Nagyon büszke a polgárőrökre, akik szabadidejüket feláldozva tesznek a közösségért Fotó: Szendi Péter

Jó viszonyt ápolnak a helyi önkormányzattal – amely anyagilag támogatja a civil szervezetet –, illetve a Balatonalmádi Rendőrkapitánysággal. István szerint ebben a rohanó világban elengedhetetlen, hogy a polgárőrség működjön, ha kell, olykor segítenek az időseknek is. Örül annak, hogy évről évre csökken a bűnesetek száma Felsőörsön, ami nagyban nekik köszönhető. Ugyanakkor hálás a lakosságnak is, mert ha olyasvalamit észlelnek, ami szerintük nem helyénvaló a faluban, rögtön szólnak neki.

István szeretné, hogy a felsőörsiek továbbra is biztonságban érezzék magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában