Pályázati támogatás

2021.02.02. 11:00

Jelentős beruházások által fejlődik Vaszar

Nehéz, ugyanakkor eredményes esztendőt tudhat maga mögött a település – hangsúlyozta lapunknak a 2020-as évet összegezve Mezei Zsolt, Vaszar polgármestere.

Polgár Bettina

Fotó: Napló

A polgármester kifejtette, a tavaszi járványügyi veszélyhelyzetben a vaszari óvoda ügyeleti rendszerben működött, ősszel pedig rövid ideig szüneteltetniük kellett az intézmény működését a karantén miatt. Az óvónők és a dajkák önkéntesek segítségével közel 600 maszkot készítettek, amelyet kiosztottak a helyi lakosoknak.

– Áprilisban és májusban a házi gondozói szolgálattal karöltve segítettünk az időseknek a gyógyszerkiváltásban, bevásárlásban. A lakosság fegyelmezetten betartotta a szigorító intézkedéseket, nem merült fel probléma a járvány elleni védekezésben – jegyezte meg Mezei Zsolt.

A települést érintő fejlesztések kapcsán elmondta, 2019 októbere és 2020 decembere között az önkormányzat 170 millió forintnyi felújítást, beruházást hajtott végre. Megtudtuk, többek között elvégezték a település első világháborús emlékművének felújítását, melyhez 2,5 millió forintos támogatást biztosított az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság. Útfelújítást is végeztek a Magyar falu programban elnyert támogatás révén 27 millió forint értékben, emellett 12 millió forintot kaptak új, közművel ellátott telkek kialakítására, a Belügyminisztériumhoz pedig pályázatot nyújtottak be a Vaszari Vízmű által 1971-ben fúrt, 170 méter mély kút 10,5 millió forintos javítási költségeinek fedezésére, ehhez 9,5 millió forint támogatást kaptak.

Mezei Zsolt (fent) elmondta: a település mintegy 200 millió forint támogatással létesít bölcsődét, ez lesz az idei év legnagyobb beruházása Fotó: Napló

A polgármester a Naplónak nyilatkozva kiemelte, a Magyar falu programban négymillió forintot kaptak az óvodai játszóudvar fejlesztésére, a Belügyminisztérium pályázatán pedig további 18,7 millió forintot nyertek óvodafelújításra, ennek keretében 2021 nyarán kicserélik az intézmény elektromos hálózatát, sort kerítenek a belső festésre és burkolásra, illetve szennyvíztisztító rendszert építenek ki. Mezei Zsolt rámutatott, emellett tavaly mintegy 200 millió forint támogatást nyertek a Terület- és településfejlesztési operatív program keretében bölcsőde építésére, ez lesz az idei év legnagyobb beruházása, és reményeik szerint ez év szeptemberében meg is nyithat az intézmény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában