Pályázati támogatás

2021.02.02. 11:00

Jelentős beruházások által fejlődik Vaszar

Nehéz, ugyanakkor eredményes esztendőt tudhat maga mögött a település – hangsúlyozta lapunknak a 2020-as évet összegezve Mezei Zsolt, Vaszar polgármestere.

Polgár Bettina

Fotó: Napló

A polgármester kifejtette, a tavaszi járványügyi veszélyhelyzetben a vaszari óvoda ügyeleti rendszerben működött, ősszel pedig rövid ideig szüneteltetniük kellett az intézmény működését a karantén miatt. Az óvónők és a dajkák önkéntesek segítségével közel 600 maszkot készítettek, amelyet kiosztottak a helyi lakosoknak.

– Áprilisban és májusban a házi gondozói szolgálattal karöltve segítettünk az időseknek a gyógyszerkiváltásban, bevásárlásban. A lakosság fegyelmezetten betartotta a szigorító intézkedéseket, nem merült fel probléma a járvány elleni védekezésben – jegyezte meg Mezei Zsolt.

A települést érintő fejlesztések kapcsán elmondta, 2019 októbere és 2020 decembere között az önkormányzat 170 millió forintnyi felújítást, beruházást hajtott végre. Megtudtuk, többek között elvégezték a település első világháborús emlékművének felújítását, melyhez 2,5 millió forintos támogatást biztosított az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság. Útfelújítást is végeztek a Magyar falu programban elnyert támogatás révén 27 millió forint értékben, emellett 12 millió forintot kaptak új, közművel ellátott telkek kialakítására, a Belügyminisztériumhoz pedig pályázatot nyújtottak be a Vaszari Vízmű által 1971-ben fúrt, 170 méter mély kút 10,5 millió forintos javítási költségeinek fedezésére, ehhez 9,5 millió forint támogatást kaptak.

Mezei Zsolt (fent) elmondta: a település mintegy 200 millió forint támogatással létesít bölcsődét, ez lesz az idei év legnagyobb beruházása Fotó: Napló

A polgármester a Naplónak nyilatkozva kiemelte, a Magyar falu programban négymillió forintot kaptak az óvodai játszóudvar fejlesztésére, a Belügyminisztérium pályázatán pedig további 18,7 millió forintot nyertek óvodafelújításra, ennek keretében 2021 nyarán kicserélik az intézmény elektromos hálózatát, sort kerítenek a belső festésre és burkolásra, illetve szennyvíztisztító rendszert építenek ki. Mezei Zsolt rámutatott, emellett tavaly mintegy 200 millió forint támogatást nyertek a Terület- és településfejlesztési operatív program keretében bölcsőde építésére, ez lesz az idei év legnagyobb beruházása, és reményeik szerint ez év szeptemberében meg is nyithat az intézmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában