Támogatás

2021.02.09. 11:00

Németbánya és Békás is forrásokat kapott az értéktári munkához

Az Agrárminisztérium a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt Hung–2020 pályázaton a Pápai járás települései közül Németbánya és Békás nyert.

Laskovics Márió

Fotó: Polgár Tibor / Napló

Az előbbi község a Németbánya értékei – Egy bakonyi kis falu értékei című projektjére több mint egymillió forintot nyert el. Marcsik Zoltánné polgármester elmondta, helyi értéktári kiadványra és öt kiállítói vitrin vásárlására fordítják a pénzt. Az értéktári anyagot a faluház nagytermében állítják majd ki.

A békási önkormányzat kétmillió forinthoz jutott új értéktár létrehozására, működtetésére és népszerűsítésére fiatal értékőrökkel Kemenes­szentpéteren és Csúz (Szlovákia) településen. Farkasné Csendes Tímea polgármestertől megtudtuk, mivel csak értéktárral rendelkező falu pályázhatott, ezért mentorként segítik a két községet a tapasztalatok megosztásával, hogy ők is az értéktárhálózat részesei lehessenek. Az első projektrendezvényt megtartották kis csoportos konzultációban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában