Helló, Gagarin!

2021.02.09. 11:00

Rajzok a világűrről – Pályázatot hirdetett a Bakonyi Csillagászati Egyesület

A Bakonyi Csillagászati Egyesület rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek számára. A pályázat címe: A világűr felfedezői.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Egyesület

Mivel 2021 áprilisában három űrtörténelmi esemény évfordulóját is ünnepelhetjük, az egyesület ily módon szeretné üdvözölni a születésnapokat – tudtuk meg az egyesület vezetőjétől, Ivanics Ferenctől.

– Immár 60 éve lesz, hogy Jurij Gagarin orosz űrhajós először jutott el az űrbe Vosztok–1 nevű űrhajójával. Amellett 50 éve állították pályára az első űrállomást, az orosz Szaljut–1-et. Kerek 40 éve pedig elstartolt az első amerikai űrsikló, a Columbia.

A pályázatra olyan pályaműveket várunk, amelyek az emberes űrrepülések, űrállomások, űrsiklók tematikájához köthetők, illetve a fenti évfordulókhoz is kapcsolhatók. Pályázni bármilyen technikával készített rajzzal lehet, maximum A4-es méretben, egy pályázónak egy pályaművel. Két korcsoportot céloztunk meg, az általános iskolás alsó és felső tagozatosokat, a nevezés határideje március 31. szerda, 24 óra – mondta a vezető.

Az egyesület évek óta népszerűsíti az űrkutatást, munkájuk eredményeként mára megyénkben is sok gyerekben felkeltették a téma iránti érdeklődést Fotó: Egyesület

Az egyéb tudnivalókat az egyesület elérhetőségein kapják meg az érdeklődők. Eredményhirdetés április 12-én, hétfőn, az űrhajózás napján lesz, a pályázat kiírói a helyezettek névsorát az egyesület közösségi oldalán teszi közzé. A díjazottakat e-mailben és telefonon is értesítik. A díjazottak Lego City űrkikötőkészletet és űrkutatásról szóló ismeretterjesztő könyvet kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában