Balaton télen-nyáron menő!

2021.02.26. 20:00

Télen is Balaton: egy fokos vízben úszott a füredi borász

A felfrissülés és a hangulat kedvéért is megmártózott, illetve úszott az egy fokos Balatonban Gyukli Krisztián, balatonfüredi borász az elmúlt hétvégén.

Kovács Erika

Fotó: Családi

-Meglátogattuk a barátainkat Balatonlellén, ahol az esti szaunázás után fürdőruhában rohantunk bele a februári jeges Balaton vizébe. A milliónyi tűszúrással felérő érzés egyben pezsdítő is volt a felforrósodott testnek, idézi a kiruccanás élményét Gyukli Krisztián, aki nemcsak kitűnő borász hírében áll, hanem imádja a Balatont is.

Gyukli Krisztián felfrissült a Balatonban, miután úszott egy jót a tóban
Fotó: Családi

Élményeiről felidézi még, másnap Fövenyesre hajóztak át ebédelni, és az út felénél előbukkant a ködből a nap. Ekkor megemlítette, hogy a Balaton télen-nyáron menő, most kellene egy jót fürdeni! A hajóstársai azt mondták neki, csak beszél erről, de úgysem mer bemenni a vízbe úszni egyet. -Nekem ne mondja senki, hogy nem merek ilyesmit megtenni! – mondja nevetve a fiatalember.

Fotó: Családi

Felvett egy neoprén ruhát, és úszott öt percet az jeges vízben. A ruha nyújtott védelmet, de azért lehetett érezni benne, hogy télen úszik az ember a tóban.

Fotó: Családi

Így aztán felfrissülve, tele energiával szállt ki a februári Balaton vízéből. Azonnal eldöntötte, hogy ezt minden hónapban meg fogja ismételni, ha hideg van, akkor is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában