Tisztítsuk meg az országot!

2021.02.22. 20:00

Több száz köbméter illegális hulladékot gyűjtenek be Veszprémben és környékén

Állami forrásból számolják fel a megyeszékhely bel- és külterületeire kihelyezett illegális hulladéklerakásokat ezekben a napokban.

Marton Attila

20210222 Veszprém, Csermák u. 6./A Illegális szemétkupac eltávolítása. Hegedűs Barbara alpolgármester Veszprém. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A kormányzati Tisztítsuk meg az országot! programban Veszprém 18,9 millió forintot nyert el, amelynek révén 34 helyszínről mintegy 352 köbméter hulladékot gyűjtenek be és szállítanak el a szakemberek, jelentette be Hegedűs Barbara alpolgármester (Fidesz-KDNP).

A Csermák Antal utcában valaki egy megunt kanapét helyezett ki szabálytalanul
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Hozzátette, örülnek a pluszforrásnak, mert a városnak minden évben nagy többletköltséget jelent az illegálisan kihelyezett hulladékok elszállítása: a társasházi övezetekben mindennapos probléma, hogy szabálytalanul kerül ki lom a közterületre.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az önkormányzat tavaly decemberben nyerte el a pályázatot, az akció február végéig tart. A város belterületeiről a VKSZ Zrt. munkatársai, míg a külterületekről egy magáncég szállítja el az illegális hulladékot. A városi területeken főként háztartási hulladék és lom kerül ki illegálisan, a külterületről jellemzően építési törmeléket kell begyűjteni.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Hegedűs Barbara kiemelte, az illegális hulladék elszállítása csak a probléma tüneti kezelése: a jövőben igyekeznek még nagyobb hangsúlyt fektetni a szemléletformálásra és a szankcionálásra is.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A szabályszegőkkel szemben feljelentést tennének. Annak érdekében, hogy az elkövetőket beazonosítsák, kamerákat helyeznek ki azokra a helyszínekre, ahová leggyakrabban kerül ki illegálisan hulladék. A kamerák telepítéséhez kormányzati forrásra is pályáznak, valamint önkormányzati önerőt is biztosítanak ehhez.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az alpolgármester megjegyezte, az utcákra szabálytalan kihelyezett lomok ingyenesen leadhatók a Kistó utcai hulladékudvarban. Ha valaki bizonytalan, milyen hulladékot vihet be a telephelyre, a VKSZ Zrt. honlapján vagy ügyfélszolgálatán tájékozódhat a részletekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában