ellenzéki előválasztás

2021.03.01. 22:02

A központ döntése után Katanics félreáll

Nem Katanics Sándort indítja a Demokratikus Koalíció (DK) az ellenzéki előválasztáson a veszprémi egyes számú körzetben – tudta meg a PestiSrácok.hu.

Marton Attila

A lap arról írt, hogy a döntést a párt országos központjában hozták meg a helyi alapszervezet megkérdezése nélkül. Katanics Sándor helyett a lap információja szerint a párt egy, a közéletben és a politikában ismeretlen ügyvédet indít az előválasztáson, aki állításuk szerint jó kapcsolatot ápol Varju Lászlóval, a DK egyik alelnökével és országgyűlési képviselőjével. A történtek után Katanics Sándor – aki egyébként Veszprémben több évtizede aktív tagja a baloldalnak, volt már országgyűlési képviselő, jelenleg pedig önkormányzati képviselő – lemondott a választókerületi elnöki posztjáról.

Katanics Sándor a PestiSrácok.hu-nak azt mondta, az ügyet a Demokratikus Koalíció belügyének tekinti, ezért bővebben nem akart nyilatkozni, annyit viszont megerősített, hogy nem ő lesz a jelölt, és a jövőben választókerületi elnök sem lesz. Ez utóbbit azzal indokolta, hogy nem tudott volna jelöltként ajánlani a helyi tagságnak egy olyan embert, akit nem ismer, ezért a felelősséget is azoknak kell vállalniuk, akik ezt eldöntötték, az pedig az országos elnökség. Katanics Sándor emellett azt mondta a portálnak, hogy a DK-ból nem lép ki, az alapszervezet vezetéséről viszont lemondott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában