adakozás

2021.04.02. 07:00

A szeretet járvány idején is tartós marad: Zircen 25 kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze

Tartós szeretet elnevezéssel, a Püspökkari Konferencia támogatásával a Katolikus Karitász idén is meghirdette a nagyböjti gyűjtést a zirci katolikus templomokban.

Kelemen Gábor

Ulrich Józsefné és munkatársa, Csombor Mariann az azóta már kiosztott adományokkal Fotó: Kelemen Gábor

– Ez jó alkalom arra, hogy a nehéz gazdasági helyzetben, valamint a Covid–19 által okozott vírushelyzetben a rászoruló családokon segítsünk. A zirci templom Szent Kereszt-oltáránál március 6. és 24. között helyezhették el adományaikat a hívek – mondta Ulrich Józsefné, az akciót helyben koordináló zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász vezetője.

Zircen 25 kilogramm tartós élelmiszer és 145 ezer forint pénzadomány gyűlt össze, amiből további élelmiszereket vásárolt a zirci karitász. Kaptak támogatásként zsírt, burgonyát, tisztító- és tisztálkodási szereket. Az országos karitász adományából öt nagycsalád részesült. A csomagokat hetvenkét családnak, illet- ve egyedül élőnek osztotta ki a karitász a járványügyi előírások betartása mellett. A csomagolásban, osztásban három középiskolás diák is a segítségükre volt a közösségi szolgálat keretében, és egy önkéntes fiatalra is számíthattak.

Ulrich Józsefné és munkatársa, Csombor Mariann az azóta már kiosztott adományokkal
Fotó: Kelemen Gábor

A jótékonyság ezzel még nem ér véget, a zirci karitász élelmiszer-, burgonya-, háztartásicikk- és textiladományt vitt a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ 4. Számú Lakásotthon Bakonybéli Úti Otthonába, illetve élelmiszert az Utógondozói Otthon Hóvirág utcai lakóinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában