Korszerű körülmények

2021.04.29. 20:00

Átadták a megújult Ördögárok utcai gyermekorvosi rendelőépületet

Az egészségügyi intézmény teljes külső és belső felújítása ősszel kezdődött, és a napokban fejeződött be.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP), a körzet korábbi önkormányzati képviselője felidézte, fogadóóráin a lakók többször említették az egészségügyi intézmények infrastrukturális hiányosságait, ezért örömét fejezte ki, hogy megújulhatott a rendelőépület. A képviselő köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak a koronavírus-járvány alatti munkájáért.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP) kiemelte, az elmúlt években több mint 500 millió forintot fordított európai uniós forrásokból az önkormányzat az orvosi rendelők megújítására. Az Ördögárok utcai rendelő mellett megújult a Táncsics utcai, a Jutasi úti, a kádártai és a gyulafirátóti rendelő, és egészségház épült a Kabay utcában. Az önkormányzat a Vilonyai utcai rendelő megújítását is tervezi. Csutak Ibolya és Kristófné Szabó Etelka házi gyermekorvosok méltatták a beruházást, és elmondták, a két körzetben közel kétezer gyermeket látnak el.

A mintegy 130 négyzetméter alapterületű gyermekorvosi rendelő az 1990-es évek közepén épült, azóta csak állagmegóvási munkálatok történtek rajta. A fejlesztés során az épülettömb teljes körű hőszigetelést kapott, és korszerű nyílászárókat építettek be. Hőszigetelték a tetőt és a padlót, valamint a lapos tető vízszigetelését is felújították. A rendelőhöz kapcsolódó raktárból egy fektető- és konzultációs helyiséget alakítottak ki. A fejlesztés során teljesen megújultak a belső terek és a váróteremhez kapcsolódó vizesblokkok.

Kristófné Szabó Etelka, Ovádi Péter, Porga Gyula és Csutak Ibolya az átadón
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A fejlesztés mintegy 77,3 millió forintba került, az összeget némi önerő mellett az önkormányzat szinte teljes egészében az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból finanszírozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában