olvasóink írták, utánajártunk

2021.04.08. 07:00

Az ellenőr is árul jegyet a távolsági buszokon

Akinek másképpen nincs rá módja, az a jegyellenőrzés során válthatja meg menetjegyét a távolsági autóbuszjáratokon.

Marton Attila

Ahogyan arról beszámoltunk, március 29-től a koronavírus-járvány miatt a Volánbusz Zrt. valamennyi járatán felfüggesztette az első ajtós felszállást, a járművezetőket pedig kordonnal határolta el az utastértől.

Olvasónk azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy a bevezetett intézkedések miatt nem tud jegyet vásárolni: internetelérése és okostelefonja nincs, jegypénztár vagy jegyautomata pedig nem működik azon a településen, ahonnan elindul. Kérdésével megkerestük a Volánbusz Zrt.-t. A társaság válaszában azt írta a Naplónak, hogy azon utasaiknak, akik nem rendelkeznek menetjegy vagy bérlet vásárlását lehetővé tevő mobileszközökkel, vagy egyéb, méltányolható okból nem tudnak elővételben menetjegyet vásárolni, március 29-től a fedélzeti jegykiadás ideiglenes felfüggesztésének végéig biztosítják, hogy az utazás során, az ellenőrzések alkalmával, pótdíj megfizetése nélkül is megválthassák jegyüket.

A Volánbusz Zrt. megjegyezte, nem céljuk az utazni szándékozók utazásból történő kizárása vagy pótdíjazása: közszolgáltatóként arra törekednek, hogy biztosítsák a munkába járás feltételeit, valamint az üzletek és intézmények megközelíthetőségét. Ugyanakkor hozzátették, a rendszeresen utazóknak a bérletvásárlást tanácsolják, míg akik ritkábban utaznak, azoknak azt javasolják, lehetőség szerint váltsák meg elővételben jegyüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában