a legizgalmasabb hírek

2021.04.11. 17:30

Elkapott ámokfutó, épülő lakónegyed, balhézó fiatalok – Ez történt az elmúlt héten Veszprém megyében

A veol.hu olvasói közül ismét rengetegen voltak kíváncsiak szépségversenyünk, a Tündérszépek 2021 verseny állására, emellett azonban a balesetek és rendőri intézkedések, valamint a pandémiát érintő témák bizonyultak a legérdekesebbeknek. Nézzük, mi történt az elmúlt héten Veszprém megyében!

veol.hu

Fotó: Veszprém Megyei Főügyészség

Új lakónegyed épül Veszprémben a volt kenyérgyár helyén

A közel egyhektáros telket egy befektetőcsoport vásárolta meg. Az ingatlanon az utóbbi hónapokban elvégezték az épületek bontását. A telket öt, egyenként kétezer négyzetméteres részre osztották fel. A volt sörgyári területhez legközelebbi részen kezdődött meg az építkezés, ahol várhatóan másfél-két éven belül készül el egy 21 lakásos társasház – hangsúlyozta Cziráki Zsolt. A másik négy ingatlanon szintén társasházak építését tervezik.

Olvassa el teljes hírünket >>

Várhatóan másfél-két éven belül készül el az első, 21 lakásos társasház
Fotó: Penovác Károly/Napló

 

Nyár elejére elkészülhet az Almádi úti csomópont

Az ütemtervnek megfelelően halad a kivitelező a déli elkerülő építési munkálataival, ahol elsőként a litéri és a Budapest úti csomópont közötti szakasz készülhet el.

A litéri és füredi csomópont közötti mintegy 7,5 kilométeres szakasz több pontján egyszerre dolgozik mintegy hatvan szakember. A litéri és a Budapest úti csomópont közötti szakasz bal pályája lesz az első szakasz, ahol befejeződnek a munkálatok, míg az Almádi úti csomópontot júniusban adhatják át – közölte érdeklődésünkre a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

Olvasson tovább >>

Fiatalok balhéztak a veszprémi buszpályaudvarnál

Összeverekedtek a fiatalok Veszprémben a buszpályaudvarnál pénteken, emiatt volt ott több rendőrautó, erősítette meg értesülésünket Nagy Judit megyei rendőrségi sajtóreferens. A fiatalok közül hármat előállítottak a Veszprémi Rendőrkapitányságra. Tovább >>

Hiába volt tilos a jelzés, mégis a Tapolca felől érkező vonat elé hajtott

Vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki miután a piros jelzés ellenére a vasúti sínekre hajtott, ott összeütközött egy menetrend szerint közlekedő vonattal.

Olvassa tovább cikkünket >>

Fotó: Veszprém Megyei Főügyészség

Olvasóink írták, utánajártunk! – Az ellenőr is árul jegyet a távolsági buszokon

Akinek másképpen nincs rá módja, az a jegyellenőrzés során válthatja meg menetjegyét a távolsági autóbuszjáratokon.

Ahogyan arról beszámoltunk, március 29-től a koronavírus-járvány miatt a Volánbusz Zrt. valamennyi járatán felfüggesztette az első ajtós felszállást, a járművezetőket pedig kordonnal határolta el az utastértől.

Olvasónk azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy a bevezetett intézkedések miatt nem tud jegyet vásárolni: internetelérése és okostelefonja nincs, jegypénztár vagy jegyautomata pedig nem működik azon a településen, ahonnan elindul. Kérdésével megkerestük a Volánbusz Zrt.-t. Olvassa tovább cikkünket >>

A legolvasottabb cikkünk: A rendőrök közé hajtott, lekapcsolták az ámokfutót Tapolcánál

Egy férfi öt autónak hajtott neki Tapolca és Monostorapáti irányába, majd visszafelé.

Húsvéthétfő délután történt az incidens, a Mercedes Sprinter kisteherautó elől egy balesetnél helyszínelő rendőrök is menekültek, amikor az közéjük hajtott. A csodával határos módon senki nem sérült meg, de az autók összetörtek, tudtuk meg olvasónktól. A balesetet megerősítette Nagy Judit megyei rendőrségi sajtóreferens. Úgy tudjuk, a sofőrnél felmerült az ittasság gyanúja.

Olvasónk küldött videót is az esetről. Nézze meg a videót ide kattintva >>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában