pályázati támogatással

2021.04.30. 16:00

Illegálisan lerakott szemetet gyűjtöttek Magyarpolányban

A község területén és közvetlen környezetében az illegálisan lerakott hulladékot gyűjtötték össze és szállították el csütörtökön.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fotó: Ravasz -Rednágel Zsuzsanna

Grőber József a település polgármestere tájékoztatott arról, hogy a Kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervéhez kapcsolódóan megjelent pályázati kiírás keretében az ország területén elhagyott, vagy jogellenesen elhelyezett hulladék felszámolásának támogatására kiírt pályázat keretén belül indulhatott el ez a több napos szemétgyűjtési program „Tisztítsuk meg Magyarpolányt az illegális hulladéktól” elnevezéssel. Hozzátette, hogy a pályázatnak köszönhetően állami költségen tudják elszállítani az összegyűjtött hulladékot.

Fotó: Ravasz -Rednágel Zsuzsanna

A falu nyugati részétől kezdték el a gyűjtést, és onnan haladtak a település másik része felé, így napról napra egyre tisztább környezetben élhetnek, sétálhatnak, kirándulhatnak a település lakói és a Magyarpolányba látogató természetjárók is. – mondta a polgármester.

Fotó: Ravasz -Rednágel Zsuzsanna

A szemétszedést végző önkormányzati dolgozók és képviselők, valamint a településen élő gyermekek és szüleik munkáját, a pályázati támogatásnak köszönhetően rakodógép, traktor és teherautó is segítette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában