A pénzügyi tudás otthona

2021.05.19. 20:00

A korszerű pénzkezeléssel ismerkedhetnek régiónk diákjai a Közgáz új tantermében

A veszprémi Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum 10. c osztálya volt az első, akik a szerdai teremmegnyitó után először hallgathattak meg egy órát a korszerű pénzkezelés témájában az iskola vadonatúj Pénzügyi Tudás Otthona tantermében.

Juhász-Léhi István

20210519 Veszprém, VSZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum. Pénziránytű Alapítvány (a Magyar Nemzeti Bank a Magyar bankszövetség és a Diákhitel Központ alapítványa) projekt keretében pénzügyi szaktanterem átadása és projektnyitó. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója, Kavalecz Gábor a terem ünnepélyes megnyitóján elmondta: az intézményben nagyon komoly szakmai munka folyik, és az új terem ennek a jele és ennek a folytatását vetíti elő. Az itt megszerzett tudást kamatoztatni lehet a világban, az országban, a megyében, hiszen az itt végzett diákok nagyon jól boldogulnak.

- Nálunk elsősorban gazdasági nevelés zajlik, ám az általános iskolások nem igazán ismerik ezt a témakört, annak ellenére, hogy az új NAT-ban már megjelennek gazdasági ismeretek – nyilatkozta az átadó után a Naplónak Szilágyiné Oszkó Éva igazgatóhelyettes, aki egyben a projekt vezetője Vargáné Kosztor Andreával. – Másrészt pályaválasztás előtt egyáltalán nem hallanak gazdasági ismeretekről, holott a mindennapi életben ez elengedhetetlen.

Megtudtuk: adva volt egy szaktanterem, amit a Pénziránytű Alapítvány színeire festettek ki. Modern bútorok kerültek a helyiségbe, szakkönyvek érkeztek Budapestről, illetve okostábla is került a terembe. Az iskola kötelezettséget vállalt ugyanakkor arra, hogy havonta legalább hat órát tartanak, illetve évente egy tanártovábbképzést. Az iskola – amely regionális szerepet fog betölteni – abszolút kuriózum, hiszen országosan mindössze hat intézmény várja a pénzügyi nevelésre nyitott diákokat, tanárokat.

- A pályázat ötéves fenntartást ír elő, de mi mindenképpen tovább szeretnénk vinni, hiszen pályaorientációs célzattal jött létre, ami a beiskolázásunkat is segíteni fogja – mondta Szilágyiné Oszkó Éva.

A Pénziránytű Alapítvány és a Mastercard segítségének köszönhetően az immár a veszprémi Közgázon is fellelhető Pénzügyi Tudás Otthona tanterem is várja majd a régió általános és középiskolás diákjait és a tanárokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában