ünnepség rendhagyó módon

2021.07.07. 17:30

Átadták a diplomákat a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán szerdán rendezték meg a diplomaátadó ünnepséget, ahol a végzett hallgatók átvehették okleveleiket.

Horváth Virág

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A COVID19 járvány okán a Pannon Egyetem rendhagyó módon, bár személyes jelenléttel tartotta meg ünnepségét, a végzett hallgatók vendégei külön épületben online közvetítésen keresztül követhették figyelemmel a rendezvényt.

Vonderviszt Ferenc, a Pannon Egyetem általános és tudományos rektorhelyettese ünnepi köszöntőjében elmondta, a covid időszak a legtöbb ember számára bizonyította, hogy mennyire fontosak az emberi kapcsolatok. – Büszkék lehetnek arra, hogy a Pannon Egyetem diplomájával gazdagodnak a végzett hallgatók. Az elmúlt években intézményünk a tudományos teljesítmény alapján felállított kiválósági rangsorokban az ország legjobb egyetemei között szerepel – emelte ki a rektorhelyettes.

Pápai Tamás, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, a Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja beszédében visszaemlékezett saját egyetemi éveire, és arra, hogy a Pannon Egyetem frissen végzett hallgatójaként maga sem tudta, mi az a munka, amit szeretne végezni majd. – Én először pedagógus szerettem volna lenni, de nagymamám kérésére inkább az autóipart választottam. Friss diplomásként három műszakban kezdtem el dolgozni 172 forintos órabérért a ma már Continentalnak hívott cégnél. A kis történelmi visszatekintés után én azt mondanám a végzett hallgatóknak, hogy kell egy nagy adag szerencse, oda kell figyelni, hogy kikkel vesszük körül magunkat, és szükség van a kemény munkára is a sikerhez. Én azt kívánom Önöknek, hogy bárhol is fognak majd elhelyezkedni, élvezzék, amit csinálnak, és leljék meg az örömüket a saját hivatásukban – tette hozzá Pápai Tamás.

Hartung Ferenc, a Műszaki Informatikai Kar dékánja ünnepi beszédében megköszönte a végzett hallgatók családtagjainak és barátainak a sok támogatást és segítséget, ami nélkül a kar most végzett hallgatói nem tudták volna sikerrel venni az akadályokat. – Hallgatóink a műszaki és informatikai területen végzett tanulmányaikkal és intézményünkben szerzett diplomájukkal kiváló eséllyel meg fognak felelni a magas munkaerőpiaci elvárásoknak, és sikeres szakmai pályát futnak be – emelte ki a kar dékánja.

A diplomaátadó ünnepségkulturális műsorszámaként Franczia Dániel saját szerzeményét adta elő handpanen ezzel is emelve az ünnepség fényét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában