éjszakai csobbanás, rekordszámú fürdőzővel

2021.08.03. 11:30

Nem úszták meg szárazon – Népszerű volt az idei Strandok Éjszakája

A fürdők megyénkben is meghosszabbított nyitva tartással, programokkal, kedvezményekkel várták a látogatókat a 12. Strandok éjszakáján.

Laskovics Márió, Tisler Anna

A Strandok éjszakája nagy siker volt, közel nyolcszázan csobbantak a Pápai Várkertfürdő medencéiben

Fotó: Gyarmati László

Az éjjeli fürdőpartik mellett koncertek, tűzzsonglőrök, tánc- és sportprogramok és szaunaszeánszok is várták a látogatókat az ország közel negyven fürdőjében július utolsó napján, szombaton, az immár tizenkettedik alkalommal megrendezett Strandok éjszakáján, közölte a Magyar Fürdőszövetség. Az országos programsorozat rendezvényei a gyógy-, termál- és élményfürdőkben, valamint a strandokon a vonatkozó szabályozások szerint védettségi igazolvány nélkül is látogathatók voltak, de kiemelten kérték a vendégeket, hogy csak egészségesen és fokozott odafigyeléssel vegyenek részt.

A Pápai Várkertfürdő évek óta csatlakozik a Strandok éjszakájához, s ezúttal Hell- party címmel tartott éjszakai fürdőzést.

Színes fények, jó társaság és zene, finom italok – minden adott a kitűnő hangulathoz Fotó: Gyarmati László

Pápán a hangulatfelelős DJ Sili egész éjjel szolgáltatta a zenét a kinti medencéket és a csúszdatornyot használó vendégeknek, akik három pultnál fogyaszthattak italokat. Nagy Zsolt vezérigazgató elmondta, az elmúlt hat év legsikeresebb programja volt az idei a létszámot tekintve, közel nyolcszázan csobbantak. Összehasonlításként: eddig 500 körüli volt a legmagasabb látogatói létszám.

– A meteorológiai előrejelzés alapján kissé kételkedtünk, de szerencsénk volt az időjárással, mert nagyjából a rendezvény végén ért csak ide a vihar. Értesüléseink szerint mindenki épségben hazaju- tott. A fürdőzőktől kért irányítószámok alapján tudjuk, hogy 40-50 kilométeres körzetből érkeztek a vendégek – jegyezte meg Nagy Zsolt vezérigazgató.

Visszaesett a vendégforgalom a két évvel ezelőttihez képest az ajkai strandon, tudtuk meg Johanidesz Sándortól, a Kristályfürdő Kft. cégvezetőjétől. A vendégek számának a csökkenését a járvány miatti jövedelemcsökkenés okozza, és közrejátszik a fertőzéstől való félelem is. A 2019-es évben nyáron augusztus elejéig 34 ezer fürdőző élvezte a szezon örömeit a strand medencéiben, idén mindössze 20 ezer. A strand augusztus 31-én bezár, a szezon általában 20-áig tart, azt követően az iskolakezdésre készülnek, a szabadságolások is befejeződnek. Tavaly a járványhelyzet miatt egy hónappal később nyithattak, az is számottevő bevételkiesést okozott, idén a szezon elején még szükséges védettségi igazolvány miatt nem vehette igénybe mindenki a szolgáltatást.

A Strandok éjszakája nagy siker volt, közel nyolcszázan csobbantak a Pápai Várkertfürdő medencéiben Fotó: Gyarmati László

A kánikula kedvezett, akkor többen látogatták a fürdőt. Johanidesz Sándor elmondta, hogy a nyáron rendezvényeket nem tartanak, de bíznak abban, hogy lesznek még kánikulai napok, így többen keresnek felüdülést a medencékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában