Odafigyelés és mosoly nélkül nem megy

2021.09.28. 20:00

Harmincéves születésnapját ünnepelte a Hóvirág utcai idősek otthona

Kopellerné Tréber Gyöngyi intézményvezető szavai szerint az elmúlt évtizedek sok szépet és szomorúságot is adtak. Az ünnepnap megszervezésének fő célja az volt, hogy kellemes és felejthetetlen élményeket adjanak a bentlakóknak.

Juhász-Léhi István

Porga Gyula polgármester Rácz Évának, mint az intézmény legidősebb női lakójának adott át ajándékot

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Porga Gyula polgármester ünnepi köszöntőjében elmondta, az elmúlt időszakban szerencsére gyakran volt arra módjuk, hogy jubileumokat üljenek, hiszen nemrég, egy másik intézményben is születésnapot ünnepelhettek. Elődeik számára is fontos volt az idősek gondozása, és látható a jubileumok kapcsán, hogy miként gazdagodott a város ellátórendszere. Kijelentette: Veszprémben odafigyelnek az idősekre. Fontos a biztonság, hiszen lehet bármilyen egy ellátórendszer, ha az odafigyelés, a tartalom és a mosoly hiányzik.

Égi Gabriella, a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézményének vezetője ugyanakkor beszélt Európa lakosságának elöregedéséről, és a tényről, hogy ebben a földrész világelső. Elhangzott, a lakosság húsz százaléka 60 éves vagy annál idősebb. Az idősellátásban lényegesnek tartja, hogy az alapszükségleteken, a fizikai, a szociális és egészségügyi ellátáson túl odafigyeljen a társadalom az idősek lelki egészségére, kapcsolataikra és spirituális szükségleteikre is.

Elmondta azt is, hogy az intézmény a szociális szolgáltatásokkal tudja biztosítani azoknak az időseknek a szükségleteit, akik életkoruk, egészségügyi állapotuk és kiszolgáltatottságuk miatt erre rászorulnak.

Porga Gyula polgármester Rácz Évának, mint az intézmény legidősebb női lakójának adott át ajándékot Fotó: Pesthy Márton/Napló

A pénteki idősek világnapja apropóján – hagyományosan – a legidősebb nő- és férfitagot köszönti az intézmény, ami idén sem maradt el: Rácz Éva és Csabankó Gyula is ajándékot kaptak, ugyanakkor a dolgozók is elismeréseket vehettek át. A rendezvényen műsort adott a Szilágyi Harangegyüttes és a Simonyi Zsigmond Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola tanulói.

képalá: Porga Gyula polgármester Rácz Évának, mint az intézmény legidősebb női lakójának adott át ajándékot Fotó: Pesthy Márton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában