gálaműsorral és örömtűz

2021.10.02. 15:00

Függetlenségét ünnepelte Pétfürdő

Sikeres népszavazás után, huszonnégy évvel ezelőtt vált le Pétfürdő Várpalotáról és lépett az önálló nagyközségek útjára, amelyről más mellett idén is gálaműsorral és örömtűz meggyújtásával emlékeztek meg.

Juhász-Léhi István

Fotó: Balogh Ákos/Napló

-Végre megint együtt vagyunk október elsején! Tavaly kimaradt, ahogy más ünnepeink is. Május 19. és október 1. Pétfürdőnek egy-egy olyan napja, amit azért is szeretünk, mert ilyenkor együtt vagyunk. Látjuk a gyerekeinket és a szépkorúakat a színpadon, együtt vagyunk és jól érezzük magunkat – mondta köszöntőjében Horváth Éva polgármester, a helyi közösségi ház színháztermében. – Ez eddig nagyon hiányzott.

 

A településvezető kijelentette: 24 esztendővel azután, hogy függetlenek lettek, végre visszatérhettek szeretett hagyományukhoz. Azzal is, hogy átadták a Pömte sporttelepen az utat és a futópályát, ugyanakkor megnyitották a Várpalota Pétfürdő Kertbarát Kör Egyesület 50 éves jubileumi kiállítását is.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

- Minden kezd visszatérni a régi kerékvágásba, ami nagyon jó! – jelentette ki Horváth Éva, aki hozzátette: – Örüljünk annak, hogy 24 éve Pétfürdő független.

Péntek este viszont ismét örömtűzet gyújtottak a ligetben a fáklyás futás résztvevőivel. A késő délután folyamán fellépett a Muskátli Táncegyüttes, akik Szatmári tánccal szórakoztatták a telt házas publikumot, de megmutatta tudását a Panelkuckó Napköziotthonos Óvoda Pillangó csoportja, a Horváth István Általános Iskola 3. osztályos tanulói, a Százszorszép csoport, az Eszterlánc Mazsorett Együttes, és a Dance Action SE is nagyszerű műsort adtak. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Konrát Károly országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában