Veszprém

2021.11.04. 22:00

Idősügyi tanács ülése

Felülvizsgálják jövőre Veszprém idősügyi koncepcióját.

Marton Attila

– A dokumentum 2012-ben készült el egy széles körű felmérés nyomán, azonban több témában is frissítésre szorul. A város idősügyi tanácsának néhány napja tartott legutóbbi ülésének egyik fő témája volt, hogy milyen elképzelések mentén dolgozzuk át Veszprém idősügyi koncepcióját – mondta Hegedűs Barbara alpolgármester (Fidesz–KDNP).

Hozzátette, a tanácskozáson arról is szó esett, milyen új szolgáltatások könnyíthetnék meg az idősek mindennapjait, valamint arról is, hogyan lehetnek minél tovább társadalmilag aktívak a nyugdíjas korosztály tagjai. A tanácskozás résztvevői arra is kitértek, milyen támogatásra és segítségre van szükségük azoknak az idős embereknek, akik már kevésbé önállóan tudják ellátni magukat.

Az idősügyi tanács – amelynek munkájában az önkormányzati idősellátást működtető szervezetek vezetői, a családsegítő és a nyugdíjasszervezetek delegáltjai, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetének munkatársa is közreműködik – évente kétszer ülésezik, és a résztvevők megvitatják a város időseit érintő témákat, továbbá ötleteket fogalmaznak meg arról, hogyan segíthetné még inkább a város az időseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában