Gyertyafényes Zonta-koncert

2021.11.24. 11:00

Speciális iskolának gyűjtenek

Ha november, akkor advent, és gyertyafényes Zonta-koncert – amint ezt már 27 éve megszokhatta a veszprémi komolyzenét kedvelő ­közönség.

G. Takács Mária

Az ünnepvárás egyik legjelentősebb eseménye idén is a Zonta jótékonysági koncertje lesz. A veszprémi klub ezúttal a szintén veszprémi Kozmutza Flóra Készségfejlesztő Speciális Szakiskola javára gyűjti az adományokat. Az érdeklődőket a hagyományokhoz híven ismét a Bartók–Pásztory-díjas Mendelssohn Kamarazenekar hangversenyére várják, amelynek művészeti vezetője Kováts Péter Bartók–Pásztory-díjas hegedűművész. A hangverseny színvonalát közreműködésével emeli a Magyar Rádió Gyermekkórusa, Dinyés Soma vezető karnagy vezényletével.

Az ünnepi műsor szerzői között Haydn, Mozart, Kodály és Bartók szerepel, továbbá felcsendül Bach–Gounod Ave Maria és Gruber Stille Nacht című szerzeménye. A koncertet november 27-én, szombaton 19 órakor a Pannon Egyetem aulájában tartják, köszöntőt mond Horváth Farkas Beáta, a Zonta Club Veszprém elnöke, az eseményt megnyitja Porga Gyula, Veszprém polgármestere. A koncertjegy ára adomány, a teljes bevételt jótékonyságra fordítja a klub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában