VESZPRÉM-GYULAFIRÁTÓT

2021.11.22. 14:30

Várják az egyeztetések eredményét

Az aktív cselekvés vezethet eredményre a településrészt érintő kérdésekben, hangsúlyozta Hartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő.

Marton Attila

Hartmann Ferenc, az MSZP-LMP-P frakció vezetője felidézte, a Gyulafirátót határába tervezett katonai bázisról az ellenzék javaslatára egyhangú határozatot fogadott el az önkormányzat, hogy a településrésztől a legtávolabb épüljön meg az objektum. A frakcióvezető felidézte, a szeptemberi közgyűlésen Porga Gyula polgármesternek (Fidesz-KDNP) feltett kérdésére – hogyan állnak az önkormányzat és a minisztérium közötti tárgyalások – időt kért a városvezető a válaszadásra. Hartmann Ferenc ismételten arra kérte a polgármestert, hogy tájékoztassa a képviselőket és a gyulafirátótiakat, hogy történt-e egyeztetés a minisztériummal a tábor helyszínéről, kik képviselték a tárgyaláson a veszprémi önkormányzatot, és milyen eredményre vezettek a megbeszélések.

Gerstmár Ferenc, az MSZP-LMP-P frakció önkormányzati képviselője arról beszélt, a legutóbbi önkormányzati választások óta két év telt el, de a településrészi önkormányzat sem Kádártán, sem Gyulafirátóton nem alakult meg. A képviselő felidézte, a polgármester kérdésére adott válaszában közölte, a szándék megvan ezek létrehozására, de a személyi összetételben nem tudott megállapodni a két városrész megválasztott képviselője és a közgyűlési többség. Katanics Sándor elkötelezett a megoldás keresésében, tette hozzá Gerstmár, aki megjegyezte, ha a két fél között közvetítésre van szükség, akkor szívesen segítenek a feleknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában