Esélyteremtő köznevelés

2021.12.01. 12:01

Lezárult a két és fél éves Veszprém megyei program, sikeres volt a projekt

Valamennyi résztvevő egyetértett abban, hogy A köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése elnevezésű projekt rendkívül sikeres volt. A közel két és fél éves program most zárult le, a benne dolgozók beszámoltak eredményeikről.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly/Napló

A projektnek köszönhetően a súlyos és halmozottan fogyatékossággal élő gyermekeket ellátó, az utazó gyógypedagógiai hálózatot működtető intézmények, valamint a pedagógiai szakszolgálat szakembereinek munkáját támogató szakmai fejlesztések jöhettek létre. 


Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója a projektet lezáró sajtótájékoztatón elmondta, több mint 285 millió forintos támogatásból tudták a projektet megvalósítani, amelyet részben a magyar állam, részben pedig az Európai Szociális Alap finanszírozott.

 

A szakemberek különféle konferenciákon, műhelyfoglalkozásokon bővíthették szakmai tudásukat, ahol új módszereket, fejlesztési lehetőségeket ismerhettek meg. Azt is ismertette, hogy négy intézményből 176 pedagógus mintegy 74 féle gyógypedagógiai képzésen vett részt és szerzett csaknem 900 tanúsítványt.

 
A program során a Veszprémi Tankerületi Központ három intézményében, a Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat székhelyén és tíz tagintézményében a súlyos és halmozottan fogyatékos gyermekeket ellátó intézmények szakmai fejlesztésének támogatását, a társadalmi elfogadás, az integrált nevelés elősegítését, a családok kompetenciájának erősítését fogalmazták meg célként. Több mint 160 szakmai programot szerveztek a programban részt vevő szakemberek. 

A sajtótájékoztatón balról: Csocsánszki Gabriella, Szedlák Bernadett, Szathmári Mária, Szauer István, Chovánné Dunai Ágota és Antalka Zsoltné 
Forrás: Penovác Károly/Napló


A program sikeréről beszámolt Szathmári Mária, a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (EGYMI) igazgatóhelyettese, Chovánné Dunai Ágota, a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola intézményvezetője, Antalka Zsoltné, a Bartos Sándor Óvoda, Általános Iskola intézmény­egység vezetője, Szedlák Bernadett, a Veszprém Megyei Pedagógai Szakszolgálat főigazgatója, valamint Csocsánszki Gabriella főigazgató-helyettes. Valamennyien egyetértettek abban, hogy a projekt rendkívüli lehetőségeket nyújtott, hiszen az intézmények több mint 50 millió forint értékben jutottak hozzá speciális fejlesztő, terápiás és gyógyászati segédeszközökhöz, infokommunikációs eszközökhöz, illetve a szakemberek térítésmentesen fejleszthették, bővíthették tudásukat, ismerhettek meg korszerű, újszerű, hatékony módszereket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában