Adomány

2021.12.16. 08:00

Szaloncukrot és száz fenyőfát kapnak a rászoruló veszprémi családok karácsonyra

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület a jótékonysági adománygyűjtési akciójáról tartott sajtótájékoztatót a Lovassy László Gimnáziumban.

Juhász-Léhi István

Török Balázs, Gulkai László, Molnár Roland és Schultz Zoltán a tájékoztatón Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

Molnár Roland, a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület elnöke azzal a hírrel kezdte, hogy egy veszprémi cég képviselői, Nyári-Joó Regina és Nyári László száz fenyőfát és száz kilogramm szaloncukrot gyűjtöttek össze a hátrányos helyzetű családoknak. Ugyanakkor tizenhárom étterem is bekapcsolódott a jótékonysági akcióba azzal, hogy meleg étellel készülnek majd. 


Az elnök kiemelte: jóleső érzés számukra, hogy száz család életét egy kicsit szebbé tudják tenni karácsonykor. Az élelmiszer-adománnyal az adakozásuk közel kétmillió forint lesz idén, amit komoly munka előzött meg. Terveik szerint december 18-án, szombaton reggel 8-tól 11 óráig osztják ki az adományt a Lovassy László Gimnáziumnál. Ugyanakkor három laptopot is átadnak majd, amiből kettő lovassys diákokhoz kerül. 


Gulkai László, a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület alelnöke arról számolt be, hogy egyesületük 2021-ben jó évet zár. A tájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a pandémiás helyzet mindenkiből a legjobbat hozta ki. Karácsonyi akciójuk az élelmiszercsomagok átadására épült, ám ez idén a fenyőfa és meleg- étel-osztással egészül ki. Szombati programjuk reményeik szerint pozitív visszhangot vált majd ki. 


Schultz Zoltán, a Lovassy László Gimnázium igazgatója azt hangsúlyozta, hogy együttműködésük az egyesülettel hosszú időre nyúlik vissza, és a lovassys diákok is nyertesei a támogatásoknak. Természetesen az iskola diákjai segítenek is, hiszen tartós élelmiszert gyűjtöttek, de önkéntesként is beszállnak tanulóik az egyesület munkájába. 


Török Balázs, az A1-Sped cégvezetője elmondta, részt vesznek az egyesület munkájában, és jó látni, hogy milyen sok céljuk teljesül eredményesen. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában