Határidőre elkészül

2022.01.18. 06:50

Épül Balatonalmádi korszerű bölcsődéje

A vállalt határidőre elkészül a bölcsőde, és júniustól már fogadja a gyerekeket – derült ki azon a bejáráson, amit a napokban tartottak.

Napló-információ

Kuti Károly, a kivitelezést végző cég vezetője, Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője, Fabó Péter önkormányzati képviselő és Kepli Lajos, Balatonalmádi polgármestere a bejáráson

Forrás: önkormányzat

Kepli Lajos a városházán fogadta Kontrát Károlyt. Almádi első embere beszámolt az éppen zajló fejlesztésekről, az útépítésről, a multifunkciós sportcsarnok építésének előkészületeiről, valamint a bölcsődei beruházásról. Ezt követően utóbbiról személyes tapasztalatokat is gyűjtöttek, megtekintették ugyanis, hogy milyen fázisban van a bölcsőde építése. 
A bölcsőde kivitelezését végző cég vezetője, Kuti Károly a helyszínen mutatta meg Kontrát Károlynak, Kepli Lajosnak, valamint Fabó Péter képviselőnek, hogy jelenleg hol tart a munka és milyen feladatokat kell még elvégezniük a február végi átadóig. 
– Tavaly szeptember végén gőzerővel indultak meg a munkálatok. A tervek szerint február végén át is adják majd az intézményt – kezdte Kepli Lajos. Mint megtudtuk, az ötcsoportos, 65 kisgyerek befogadására alkalmas létesítmény kialakítására 550 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az önkormányzat az Európai Uniótól és a magyar államtól. 

A tervek szerint február végén át is adják majd a gyermekintézményt
Forrás: önkormányzat

Miután a város népessége dinamikusan növekszik és már elhagyta a tízezer főt is, ezért nélkülözhetetlenné vált a bölcsőde megléte. Az igényfelmérés megkezdődött: az Almádi Magocskák Óvoda és Bölcsőde előzetesen várja azon szülők jelentkezését, akik a nyártól kezdődően szeretnék ide járatni gyermeküket. Húszhetestől egészen hároméves korig várják majd a kicsiket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában