Konstruktív ellenzéki hozzáállás

2022.01.19. 20:00

Hiányosságok a tavalyi eredmények mellett

A fejlesztéseket támogatta, ugyanakkor több területen kritikát tett vagy javaslatot fogalmazott meg a veszprémi városvezetésnek az MSZP–LMP–P frakciócsoportja tavaly.

Marton Attila

A városi helyi járatos autóbuszflotta megújulását támogatta a képviselőcsoport

Forrás: Pesthy Márton/Napló

- Ugyanezt a konstruktív hozzáállást folytatjuk 2022-ben, hogy Veszprém legyen mindannyiunké - fogalmazott Hartmann Ferenc, az MSZP-LMP-P frakcióvezetője. Hozzátette, tavaly jelentős fejlesztések - uszoda, jégcsarnok és tornászgyakorló épült, megújult a buszflotta - történtek Veszprémben, ezeket konstruktívan támogatta képviselőcsoportjuk. Az Európa kulturális fővárosa 2023 projekt egyes programelemeinél kérdésesnek tartják a fenntarthatóságot. A frakcióvezető hozzátette, tavaly 852 millió forint kormányzati adómegvonás sújtotta Veszprémet, és más megyei jogú városokkal ellentétben nem kapott közvetlen kompenzációt a település, ugyanakkor elismerte, projektekre több milliárd forint érkezett a városba. 

Gerstmár Ferenc (MSZP-LMP-P) önkormányzati képviselő elmondta, a repülőtér visszakerült az önkormányzatokhoz, de nincs elképzelés az ingatlan hasznosítására. Hozzátette, nincs önkormányzati támogatás a lakóépületek energetikai felújítására, késik a vásárcsarnok megújítása, míg a bérlakásállomány számát tekintve Veszprém az utolsó helyen áll a megyei jogú városok között. Nem halad a vasútállomás és környékének rendbetétele, és nem történt kísérlet a lakótelepek parkolási gondjainak enyhítésére. 

Hartmann Ferenc felidézte, szorgalmazták, hogy a Gyulafirátót határába tervezett katonai bázis kerüljön távolabb a településrésztől, és arra is javaslatot tettek, hogy a 14 éven aluliak ingyen utazhassanak a helyi járaton. Ezeket a kezdeményezéseket azonban nem támogatta a városvezetés. Javasolták azt is, hogy a település látványosságaira helyezzenek ki QR-kódot, ez a kezdeményezés megvalósulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában