Rajzpályázat

2022.01.12. 17:30

Segíts jól pályázat nyertese az ajkai diák

Megnyerte a Katolikus Karitász által kiírt Segíts jól elnevezésű országos rajzpályázat Veszprém megyei fordulóját Kiss Krisztián, a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola hatodikos diákja.

Tisler Anna

Szalai Lászlóné, Bognár Lili, Kiss Krisztián, Szijártó László és Rieder András, az iskola igazgatója

Fotó: Tisler Anna/Napló

A segélyszervezet alakulása 90. és újjáalakulása 30. évfordulóján kérte alkotásra az 1-12 évfolyamos diákokat. Az ugyancsak hatodikos Bognár Lili harmadik helyen végzett. Az ajándékot Szijártó László, a Veszprém Főegyházmegyei Karitász igazgatója, Balatonalmádiban szolgáló plébános adta át az iskolában január 12-én.

 

Szijártó László köszöntőjében elmondta, a pályázatban a diákoknak azt kellett kifejezniük, hogy az önkéntesek és a munkatársak hogyan teszik a mindennapokban azt, amit a Szentírásban Pál apostol mondott, tegyetek jót mindenkivel. A nyertes ajkai gyermekek rajza önmagáért beszél. Krisztián győztes alkotásán egy rászoruló látható, amint egy segítő kéz ételt nyújt felé. A kenyér sárga és kör alakú, olyan, mintha a oltáriszentséget, Jézus testét nyújtaná felé. A Karitásznak is ez a küldetése, testi és lelki táplálékot adni. Lili azt ábrázolta, amint egy vak embert kísér át az úton egy járókelő. 

Forrás: Tisler Anna/Napló

A diákok felkészítő tanára, Szalai Lászlóné kérdésünkre elmondta, hogy 30-40 rajzot továbbítottak a Karitásznak, gyakran vesznek részt rajzpályázaton. A mostanira a feladatot közösen megbeszélték, majd mindenki lerajzolta azt, ami őt megragadta a témából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában