Elégedett felvételizők

2022.01.22. 20:12

Tizenöt intézményben írták meg a középiskolai felvételit a diákok szombaton megyénkben

Országszerte több mint félezer helyszínen csaknem 73 ezren felvételiztek, közölte az Oktatási Hivatal.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A kilencedik évfolyamra felvételizők írásbelijére több mint 58 ezreen jelentkeztek, emellett a hat évfolyamos gimnáziumi írásbelin csaknem kilencezren, a nyolc évfolyamoson több mint 5600-an vettek részt. A kilencedikbe felvételizők a 45 perces anyanyelvi és matematika feladatsorokat egy balatonalmádi, két balatonfüredi, három pápai, egy zirci és nyolc veszprémi középiskolában írhatták meg Veszprém megyében. A Lovassy László Gimnáziumban mintegy 80-an diák írta meg a felvételit szombaton, mondta el Schultz Zoltán igazgató. A középiskolában a jelentkezőket a hetedik év végi és a nyolcadik félévi bizonyítvány eredményei, valamint az írásbeli felvételi alapján rangsorolják, mondta az igazgató. Emellett az angol és német nyelvi képzés esetén szóbeli felvételit is tartanak február végén.

Scultz Zoltán intézményvezető, matematika-fizika-számítástechnika szakos tanár bontja fel a felvételi feladatsorokat 

Forrás: Pesthy Márton/Napló

A diákok többsége elégedetten jött ki a felvételi után a Lovassy gimnáziumból. Az egyik Balaton-parti település általános iskolájába járó két nyolcadikos diáklány szerint a magyar nyelvi feladatsor volt a nehezebb a kettő közül, de összességében mindkettőt könnyűnek találták. Az elmúlt évekhez képest a magyar nyelvi feladatsorban találkoztak új feladattípussal. A két diáklánynak maradt ideje arra is, hogy átnézze a feladatokat. A tanulók azért írták a Lovassyban a felvételit, mert ott szeretnének továbbtanulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában