Morzsa már biztonságban

2022.01.16. 15:30

Újabb kutyát mentett meg a fagyoktól az Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány

Morzsa segítségkérői attól féltek, hogy jelen állapotában nem éli túl ezeket a brutálisnak jósolt mínuszokat, így szerda este kapták a hívást az Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány munkatársai, ők pedig rögtön útnak indultak, hogy megmentsék az állatot.

Horváth Virág

Fotó: Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány

Az Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány facebook posztban számolt be legutóbbi mentésükről. 

"Már akkor -5 fok volt, mikor elindultunk a láncon vegetáló fiúcskához. Borzasztóan meg volt rémülve, ahogy meglátott bennünket bemenekült a lakókocsi alá, amihez ki volt kötve…, s ott reszketett. Mikor leguggoltunk, kétségbeesett szemekkel nézett ránk. A kedves szavakra néha egy bizonytalan csóválással reagált, de csak egy fél óra elteltével vett akkora “bátorságot”, hogy kimásszon." - mesélték a posztban az állatvédők.

Morzsának semmilyen téliesített búvóhelye nem volt, csak a csupasz föld és egy hordó, ami szintén egyenlő a semmivel, hiszen az is felveszi a jelenlegi kültéri hőmérsékletet. Az állatnak még befagyott vize sem volt, nem lehet tudni, mikor kaphatott utoljára folyadékot. "Haza érkezve 3 percig megállás nélkül ivott, annyira szomjas volt. Karmai túlnőttek, a vérét sok-sok bolha szívta" -írták. A posztból kiderül, az állat alultáplált volt, amikor rátaláltak, és valamiféle fekete mocsok volt a tápláléka. Mivel nem ismeri a száraztápot, az állatvédők eleinte főznek neki, majd fokozatosan szoktatják majd a kutyaeledelre.  
"Egyenlőre nagyon-nagyon bizalmatlan, van mikor félelmében kapdos, de még csak ma lesz 2 napja, hogy Alapítványunk gondozásába került, így nem várunk azonnali csodákat. Tudjuk, hogy nem kapta meg azt a fajta törődést, amit megérdemelne, de nem sokára Morzsa boldogan fog ugrándozni az ölünkbe. Ehhez időre van szükség, rehabilitációját meg is kezdtük" - derült ki az Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány posztjából.

Az állatvédők az állatot a rendőrség közreműködésével mentették meg, az alapítvány munkáját bárki segítheti eledellel, vagy pénzösszeggel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában