Jutalomkiránduláson voltak

2022.01.04. 11:00

Vadászrepülőket is láthattak a vetélkedőn nyertes, várpalotai kadétok

A kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tettek látogatást a közelmúltban a várpalotai Faller-szakképző diákjai. Jutalomkirándulás volt az út azoknak a kadétoknak, akik az ősszel megnyerték az „56 év, 65 év múltán” címmel meghirdetett országos hadtörténeti vetélkedőt, illetve az első helyen zártak a haditorna megyei döntőjében.

Szabó Péter Dániel

A várpalotai kadétok és kísérőik a kecskeméti légibázison Fotó: Szabó Péter Dániel

Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos meghívására utazott el Kecskemétre a Bella Barbara, Németi Benjamin, Kovács Réka, Kristóf Zsombor, Kökény Máté, Kenessey Martin, Orosz Gergő, Zimmermann Olivér alkotta csapat. A szakmai kirándulásra elkísérte őket két felkészítő tanáruk, Sándor Zsuzsanna és Lepsényi Klára, valamint Hajdu István igazgató és Campana­ri-Talabér Márta, Várpalota polgármestere is. 


A tartalmas program során az afganisztáni mentési akcióban is részt vevő Airbus csapatszállítókat, az elmúlt évtizedek vadászgépeit és a Gripen vadászrepülőket ismerhették meg a csoport tagjai. A program igazi szakmai csemege volt a diákok számára, hiszen a látvány mellett részletes tájékoztatást is kaptak a gépekről, a pilóták ruházatáról vagy éppen a repülők szervizeléséről. 


A Pápai SZC Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai be járhatták a szerelőcsarnokot, láthatták három gép indítását, s részletes választ kaptak minden őket érintő kérdésre az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis katonáitól. 


– Az elért eredmények is jól mutatják, hogy a honvéd kadét program nagyon magas színvonalon zajlik Várpalotán. Köszönjük a lehetőséget Maróth Gáspár kormánybiztosnak, hatalmas élmény volt a diákoknak a látogatás – mondta el Campanari-Talabér Márta. 
l

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában