Kézilabda

2022.02.09. 08:00

A szurkolók nem feledik Marian Cozma emlékét

Tizenhárom évvel ezelőtt gyilkolták meg Marian Cozma kézilabdázót, a veszprémi csapat játékosát a bakonyi megyeszékhelyen.

Horváth Gábor

Mécsesek, virágok, koszorú a meggyilkolt, legendás játékos emlékművénél Fotó: Pesthy Márton/Napló

Hosszú ideig mély döbbenet ült a városon 2009. február 8-át követően. Aznap hajnalban gyilkolták meg bestiális kegyetlenséggel a Patrióta lokál előtt a veszprémi kézilabdacsapat népszerű beállósát, Marian Cozmát. A román válogatott játékos mindössze 26 esztendeig élt. 

 

A megmagyarázhatatlan tragédia után a bakonyi sportklub szurkolói felvonulást tartottak, a csapat első mérkőzését elképesztő hangulatban játszották le a Veszprém Arénában. A csarnok előtt szobrot emeltek a játékosnak, akiről minden évben megemlékeznek a városban, a tragédia helyszínén, illetve az aréna előtt. Más városokban és a környékbeli országokban egyaránt rengetegen gyászolták a kézilabdázót, akit szülővárosában, Bukarestben temettek el. 

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Tizenhárom évvel ezelőtt a szerencsétlenül járt Marian Cozma mellett több veszprémi játékost is támadás ért, Ivan Pesic és Zarko Sesum egy­aránt súlyos sérüléssel került kórházba. Súlyos veszteséget szenvedett a veszprémi kézilabdázás is, amely örökre magával hordozza Cozma tragédiáját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában