Támogatásból és adakozásból

2022.02.12. 18:35

Átadták a református templomot Balatonakarattyán

Mintegy 200 millió forint kormányzati támogatással és adakozásból református templomot építettek Balatonakarattyán, amit szombaton adtak át hálaadó istentiszteleten egyházi, világi elöljárók és a hívek részvételével.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton / Napló

Steinbach József, a Magyarországi Református Egyház Dunántúli Református Egyházkerületének püspöke egyebek mellett azt mondta, isteni alapon áll az életünk, erre épül a templom is. – Az Isten által vetett szilárd alap megáll, fogalmazott. -Aki templomit épít, az jövőt épít, ezt Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő hangsúlyozta, majd örömmel szólt arról, hogy részese lehetett  a templom létrehozásának. Beszédében méltatta az építést érintő összefogást a gyülekezet, a helyi önkormányzat, az egyházi vezetők, valamint a kormányzat részéről. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára rámutatott, 80 éves álma vált valóra a helyieknek a templom létrehozásával. Kiemelte, hogy a belügyi államtitkár azért is dolgozik, hogy templomok, épüljenek, újuljanak meg és szépüljenek. 
 

Forrás: Kovács Erika/ Napló

Nemes Pál egyházkerületi főgondnok rámutatott, a templom attól lesz Isten háza, ha összegyűlnek benne a hívők. 
-Egy kis település életében nagyon fontos a közösségi és lelki élet, közölte Matolcsy Gyöngyi polgármester. Hozzátette, a település megtartó erejében a munkahelyek és anyagi javak mellett nagyon jelentős a hit és a pozitív gondolkodás is. -Generációnk kötelessége az európai keresztény gyökereink, kultúránk erősítése, vélekedett Balatonakarattya elöljárója. 
Az istentiszteleten felolvasták Balog Zoltán református püspök üdvözletét is.

Forrás: Kovács Erika/ Napló


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában