Juttatás

2022.02.10. 19:00

Már kézbesítik a 13. havi nyugdíjat az időseknek

Megbecsüli a Fidesz-KDNP a nyugdíjasokat, hiszen ők is részt vettek hazánk felépítésében. Éppen ezért a kormány tavaly döntött arról, hogy nem csak nyugdíjprémium, de a 13. havi nyugdíj visszavezetése is megvalósul, közölte Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón, Alsóörsön.

Kovács Erika

Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő

Forrás: Kovács Erika/Napló

Kontrát Károly rámutatott, itt, a Veszprém megyei kettes számú választókerületben is nagyon fontos, hogy a nyugdíjasokat megbecsüljük, ezért örültünk neki, hogy a 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellé a teljes, a baloldal által elvett, 13. havi nyugdíjat biztosítja a kormány idén februárban, melynek kézbesítése szerdán megkezdődött. A képviselő megjegyezte, Márki-Zay Péter, a baloldal választott vezetője számtalan alkalommal támadta a 13. havi nyugdíj visszaadását, sőt böszmeségnek nevezte azt! A baloldal visszahozná a múltat, és újra eltörölné a 13. havi nyugdíjat. Ebben segítené őket Benedek Szilveszter helyi jelöltjük, aki ugyanúgy Gyurcsány Ferenc embere, mint Márki-Zay Péter. -Visszaadjuk, amit a baloldal elvett! Ne hagyjuk, hogy visszatérjen a múlt, Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra! fogalmazott Kontrát Károly képviselő. 

 

Mint ismert, a Magyar Posta február 9-től a hó végéig kézbesítik a február havi nyugdíjkifizetés mellett, azzal egy időben a 13. havi nyugellátást is. A február havi nyugdíj és a 13. havi illetmény összege egy utalványon érkezik, amelyen a két összeget külön feltüntetik majd. A nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások csaknem felét ma is készpénzben, postai kézbesítéssel fizeti az állam az érintettek számára. Ez azt jelenti, hogy havonta átlagosan csaknem 1,2 millió állampolgár készpénzben, postai úton kapja meg ezt az ellátást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában