Függetlenség és a szabadság

2022.03.12. 14:26

Fáklyás felvonulás és emlékezés Gyulafirátóton

Több százan vettek részt a Légierő Zenekar vezette gyulafirátóti fáklyás felvonuláson, amelyen az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztek.

Horváth Gábor

Fiatalok és idősebbek, nagyon sokan vettek részt a pénteki gyulafirátóti megemlékezésen

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fiatalok és idősebbek vegyesen, családok, nagyon sok óvodás és iskoláskorú gyermek volt ott a pénteki városrészi eseményen. Az ünnepi fáklyás felvonulás résztvevői a részönkormányzati hivatal elől indultak a művelődési ház melletti Batthyány Lajos emlékszoborhoz, amelyet megkoszorúztak. A látványos menetet a Légierő Zenekar vezette.

Az emlékműnél a Kastélykert óvoda Csiga-biga csoportjának műsorát, illetve az óvónők kórusát és a Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákjainak előadását hallgatták meg az egybegyűltek.

 

Az eseményen ünnepi beszédet mondott Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere, aki kiemelte, hogy 1848. március 15-én örökre megváltozott a történelem menete hazánkban. A márciusi ifjak készek voltak cselekedni, azért, hogy közös álmuk, a függetlenség és a szabadság valóra váljon. - A célkitűzések megvalósultak, szabadságunkat nem kell kivívnunk, hiszen megörököltük azt – mondta, hozzátéve, ez nem tehet minket kényelmessé, nem feledkezhetünk meg nemzeti önrendelkezésünk hatalmas áráról. Személyes szabadságunk, nemzeti önrendelkezésünk legnagyobb közös értékeink, amelyre nagyon kell vigyáznunk most és a jövőben egyaránt. 

Címkék#március 15

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában