Élhetőbb lakókörnyezet

2022.03.16. 06:50

Korszerűsítik a játszótereket a Jutasi úti lakótelepen

Több játszótér megújul és új kültéri edzőpark is épül Veszprémben, a Jutasi úti lakótelepen a következő hetekben.

Marton Attila

Salga Balázs és Ovádi Péter a megújított Stromfeld utcai játszótérnél

Forrás: Marton Attila/Napló

Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) elmondta, a Modern városok programban több nagyberuházás készült el – így az új sportuszoda vagy a tornászgyakorló épülete – vagy van folyamatban – például a színház-rekonstrukció első üteme –, ugyanakkor arra is figyelnek, hogy a lakókörnyezetek is szépüljenek. Kiemelte, felmérték a Jutasi úti lakótelepen élők igényeit, amelynek során a lakosok jelezték, örülnének, ha a játszóterek új játszóeszközökkel bővülnének, kutyafuttató készülne, kondipark és futókör épülne. A lakosok igényeire reagálva a VKSZ Zrt.-vel összeállított egy projektet, amelyek élhetőbbé teszik a lakókörnyezetet, húzta alá Ovádi Péter.

Salga Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, a programban öt helyszínen újulnak meg játszóterek 170 millió forintból. A Kálvin János parkban nagyobb mászóeszközök és hinták kerülnek ki, valamint crossfit parkot (kültéri edzőpark) hoznak létre. A Barátság parkban új eszközök, többek között egy baba-mama hinta is helyet kap. Megújul a Deák iskola melletti és a Stromfeld utcai játszótér, míg a Haszkovó utca 31-nél kültéri edzőpark épül. Több helyszínen megújulnak a homokozók, fészekülés hintákat és új rugós játszóeszközöket helyeznek ki, míg a Barátság parkban és a Deák iskolánál okospad kerül ki. A beruházások közül elsőként a Stromfeld utcában kezdődött el a munka, itt már kicserélték az eszközöket, a tervek szerint valamennyi helyszínen április közepére megújulnak a játszóterek. A programot a VEB2023 támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában