Fórumok négy helyszínen

2022.03.11. 21:00

Márki-Zay Péter: Valódi keresztény ember kell

Balatonalmádiban, Balatonfüreden, Veszprémben és Pápán ismertette programját Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje.

Napló-információ

Márky-Zay Péter (középen), Benedek Szilveszter és Komjáthy Imre az almádi fórumon

Forrás: Nagy Lajos/Napló

A fórumokon Márki-Zay Péter arról beszélt, nyilvánosságra kell hozni az ügynökaktákat, hazánk elszigetelődött, az Európai Unió legszegényebb állama, nálunk a legmagasabb a minimálbér adója, a világon nálunk haltak meg a legtöbben a járványban, a kínai vakcinát drágán vettük. Az ország élére egy valódi keresztény ember kell, aki segíti a rászorulókat, a nyugdíjasokat, javítja az életkörülményeket, az országot szolgálja. 

Forrás: Nagy Lajos/Napló

Márki-Zay szerint most a gyűlölet, a lejáratás, a hazugság, a fenyegetés a jellemző. Hazánkat az orosz agressziótól csak a NATO védheti meg, amit támogatni kell, de ez nem jelenti azt, hogy fegyvereket kell küldeni Ukrajnába. - Megválasztásunk esetén első lépésként csatlakozunk az Európai Ügyészséghez, helyreállítjuk az önkormányzatiságot, a tanárok fizetését megemeljük, visszaadjuk a szabad tankönyvválasztás jogát. Független bíróságok lesznek és új alkotmány - közölte. 

Márki-Zay Péter lapunk kérdésére, miszerint egyetért-e azzal az ellenzéki felvetéssel, hogy zárják el az orosz gázt és az energetikai szektorra is kiterjedjen a szankció, elmondta, nincs ilyen ellenzéki felvetés, ez hazugság. Senki nem beszél az Európai Unióban az orosz gáz elzárásáról. 

A két Balaton-parti városban Benedek Szilveszter képviselőjelölt kiemelte, a balatoniakat egyre jobban elzárják a tótól, sok beruházás szűk réteget szolgál. Itthon rossz a közhangulat, az emberek megosztottak, egymás ellen fordultak.

Veszprémben Csonka Balázs képviselőjelölt azt mondta, hisznek abban, hogy elszámoltatható ez a rendszer. 

Forrás: Laskovics Márió/Napló

Pápán Grőber Attila képviselőjelölt fordított reformkornak nevezte az elmúlt tíz évet, mert egység helyett szétszakítottságot élünk. A szolidaritást, az érdekegyesítést, a sajtószabadságot szorgalmazva úgy fogalmazott, a gyűlölet helyett jó lenne megtanulni szeretnünk, tisztelnünk egymást. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában