Átadó

2022.03.10. 20:00

Megújult az óvoda épülete és a tornaterem Tüskeváron

Megújult épületet és tornatermet vehettek birtokba a tüskevári óvodások. Közel harminc millió forintból újult meg az óvoda a Magyar Falu program keretein belül, egy másik pályázat pedig lehetőséget biztosított a homlokzat felújítására, melyhez az önerőt az önkormányzat biztosította.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Forrás: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Kovács Zoltán a gyermekeknek és szüleiknek elmondta, hogy az ilyen ünnepélyes átadásokon nem csak az adott épület megújulását ünnepeljük, hanem a gyermekek jövője mellett is hitet teszünk. A kicsik mozgáskultúrájának fejlesztése fontos, hiszen az itt megtanult alapokra fog majd a kisgyermek építkezni. Az országgyűlési képviselő kifejtette, hogy a kormány a Magyar Falu Programmal olyan fejlesztési programot indított el, amelyben országosan 2019-2021 között csak óvoda és óvoda udvar fejlesztésre több mint húsz milliárd forintot fordítanak, mely összegből közel ötszázötven óvoda és ezerötszáz óvoda udvar újulhat meg. A környéken, ahol mi élünk négy torna szoba szépült meg, közel hetven millió forint értékben. Tüskevár jól pályázott, mert ennek majdnem felét sikerült megnyernie, hiszen a játszótér is megújult ötmillió forintból.

 

 

Tüskevár Önkormányzata a jövőbe fektetett, amikor ezeket a terveket megvalósította, hiszen a gyermekeket ellátó intézményekbe történő befektetés a jövőbe való befektetés. Az óvoda, iskola meghatározó egy falu népességmegtartó ereje tekintetében, mondta Molnár Levente a település polgármestere, aki kiemelte, fontos a település számára, hogy a gyermekek kimagasló minőségű épületekben töltsék el mindennapjaikat. Nagy Klementina az óvoda vezetője úgy fogalmazott, a mozgás mindennapos a gyerekek életében és nagyon fontos a fejlődésük szempontjából, valamint az, hogy boldogan és vidáman jöjjenek a gyerekek az óvodába. 

 

Forrás: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Kovács Zoltán a rendezvény végén ötvenezer forint értékben, játszó eszközöket ajánlott fel az óvodának. Az ovisok műsora zárta az ünnepséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában