Felújítás

2022.03.18. 17:30

Méltó körülményeket teremtenek a veszprémi vasútállomáson és környékén

Elkezdődik a vasútállomás és környezetének megújítása, jelentette be Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Porga Gyula polgármester pénteken.

Marton Attila

Porga Gyula és Ovádi Péter jelentették be a vasútállomás és környezetének megújítását Fotó: Penovác Károly/Napló

Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) bejelentette, elkészültek a tervek, amely alapján több ütemben megújul a vasútállomás és környéke. Hozzátette, a terület rendbe tétele régi szándék a városban. Annak érdekében, hogy a felújítás megkezdődhessen, az elmúlt években számos egyeztetést folytattak le állami szervezetekkel. A képviselő arról is beszélt, a vasútállomás környezetének megújítása azért is fontos, mert 2023-ban, az Európa Kulturális Fővárosa évadra sokan érkeznek a városba. A felújítás eredményeként méltó környezet fogadja a Veszprémbe érkezőket, húzta alá Ovádi Péter, aki köszönetet mondott a projekt elindulásához végzett munkáért az önkormányzatnak, a Máltai Szeretetszolgálatnak és a MÁV-nak.

Forrás: Penovác Károly/Napló

Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) kiemelte, több évtizedes hiány megoldását jelenti a vasútállomás és környezetének megújítása. A projekt közel három év megfeszített munkájának eredményeként kezdődhet meg, két ütemben. A fejlesztés első ütemében 2023 elejére a vágányokhoz vezető átjáró mellett egy közel száz állásos parkolót alakítanak ki, felújítják a vasútállomás fogadóépületét, míg a nappali melegedő az egykori MÁV szállóba költözik át, és a melegedő jelenlegi épületét elbontják, helyén parkot alakítanak ki. A fejlesztés része, hogy új aszfaltréteget kap a Házgyári út és Jutasi út kereszteződésétől a vasútállomásig húzódó útszakasz. A fejlesztéseket az Európa Kulturális Fővárosa programban finanszírozzák. A projekt második ütemében, 2024 után javítják a közösségi közlekedés körülményeit, és akadálymentessé teszik a vágányokhoz való eljutást.

Forrás: Penovác Károly/Napló

A polgármester megjegyezte, a területen a legnagyobb tulajdonos a vasúttársaság, mellettük a Volán, a Magyar Posta és az önkormányzat is rendelkezik ingatlannal. Az egyeztetések eredményeként összeállt terv több évtizedre meghatározza a terület jövőjét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában