Nagy a tét áprilisban

2022.03.04. 06:50

Stabil kormányzásra van szükség Magyarországon

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő meghívására telt házas érdeklődés mellett tartott fórumot Varga Mihály pénzügyminiszter a pápai Jókai Mór Művelődési Központ színházépületében.

Polgár Bettina

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő meghívására telt ház előtt tartott fórumot Varga Mihály pénzügyminiszter a Jókai Mór Művelődési Központ színházépületében

Forrás: Penovác Károly/Napló

A fórumot megelőző sajtótájékoztatón Kovács Zoltán rámutatott, a Fidesz országjárásra indult az elmúlt időszakban, amelynek az a célja, hogy találkozzanak az emberekkel, beszéljenek a választás tétjéről és az elért eredményekről. Kiemelte, a fórum fókuszában a 2018 és 2022 közötti időszak országépítése áll, különös tekintettel a régióban megvalósult fejlesztésekre, beruházásokra. 

 

Az országgyűlési képviselő hozzáfűzte, Veszprém megye 4-es számú választókerülete csaknem a megye 40 százalékát teszi ki, ide tartozik 87 település, köztük három város: Pápa, Zirc és Devecser. 

 

Varga Mihály úgy fogalmazott, a választás igazi tétje, hogy merre megy tovább Magyarország április 3. után: visszafordul-e abba az irányba, amit már egyszer, 2010-ben maga mögött hagyott, vagy pedig folytatódik az az építkezés, amely az elmúlt tíz évet jellemezte. 

 

Mint mondta, azt kéri a választóktól, hogy tegyék mérlegre a 2010 előtti és utáni időszakot. Ezt sok szempontból meg lehet tenni, akár a család- és otthonteremtési támogatások kapcsán, akár az adórendszer tekintetében. – Nagyon sokat köszönhetünk annak, hogy hozzányúltunk az adókhoz, méghozzá nem úgy, hogy adókat emeltünk, mint 2010 előtt, hanem adócsökkentésbe kezdtünk – hangsúlyozta. Hozzátette, ma már bizonyos társadalmi csoportoknak – mint a négygyermekes anyák vagy a 25 év alatti fiatalok – nem kell adót fizetniük. 

 

A pénzügyminiszter szólt a foglalkoztatás terén elért eredményekről. Hozzáfűzte, a magyar gazdaság a pandémia időszakában is növekedni tudott, a tavalyi évben 7,1 százalékkal. – Gazdasági eredményeink egyik legfontosabb tartóoszlopa, hogy a munkáltatókat terhelő adókat jelentősen csökkentettük, 33 százalékról indultunk ezen a területen, most 13 százaléknál tartunk. Ennek köszönhető, hogy a vállalkozások képesek munkahelyet teremteni, beruházni és bért emelni. Még a járvány időszakában is bérnövekedés történt Magyarországon – mondta. 

 

Varga Mihály kitért a migráció, a szomszédos országban dúló háború és a koronavírus-járvány jelentette veszélyekre. – Nagy a tét Magyarország szempontjából. Olyan stabil kormányzásra van szükség, mint ami az elmúlt években már bizonyított – emelte ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában